ΚΟΣΜΟΣ

Αντιπρόεδρος Καταλονίας: Μόνη επιλογή η ανεξαρτησία

Εικόνα του άρθρου Αντιπρόεδρος Καταλονίας: Μόνη επιλογή η ανεξαρτησία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2017, 02:12
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της Καταλονίας προειδοποίησε την Ισπανία ότι η απόφασή της να αναστείλει εν μέρει το αυτοδιοίκητο της περιοχής δεν έχει αφήσει επιλογές στη Βαρκελώνη από το να ανακηρύξει τη δημιουργία ενός κυρίαρχου καταλανικού κράτους, αυξάνοντας τις εικασίες ότι θα μπορούσε να γίνει μονομερής δήλωση ανεξαρτησίας μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Μιλώντας πριν από συνεδρίαση της κυβέρνησης της Καταλανίας το βράδυ της Τετάρτης, ο Οριόλ Γιουνκέρας δήλωσε ότι η επιμονή της κεντρικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το ισπανικό σύνταγμα για την αναστολή της περιφερειακής αυτονομίας είχε οπλίσει το χέρι εκείνων που θέλουν να σπάσουν τους δεσμούς με τη Μαδρίτη.

Ο Γιουνκέρας μιλώντας στο Associated Press τόνισε ότι το κόμμα του -μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού της Καταλονίας- «θα εργαστεί για τη δημιουργία μιας δημοκρατίας, γιατί καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει δημοκρατική εντολή για τη δημιουργία μιας τέτοιας δημοκρατίας». 

Νωρίτερα ο Καταλανός πρόεδρος Κάρλες Πουτζντεμόν ακύρωσε σχέδια για εμφάνισή του την Παρασκευή στην ισπανική Γερουσία, η οποία αναμένεται να επικυρώσει την απευθείας διακυβέρνηση της Καταλονίας από την Μαδρίτη και την καθαίρεση της κυβέρνησής του.

Καταλανοί πολιτικοί ανέφεραν, σύμφωνα με το Associated Press, ότι ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων ότι τελικά την Πέμπτη ο Πουτζδεμόντ θα παραστεί στη συνεδρίαση της Βουλής της περιφέρειας 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back