Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για την «απεργία των λίγων»

Εικόνα του άρθρου Αντιδράσεις για την «απεργία των λίγων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2019, 13:20
ΕΛΛΑΔΑ

Μια καθαρά αντιεργατική ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χθεσινή απεργία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: «Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα».


Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Twitter  και συμπλήρωσε: «Δυσανεξία στις απεργίες, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, δυσανεξία στα εργασιακά δικαιώματα, δυσανεξία και στη Δημοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «όλα αυτά είναι σημάδια καθεστωτικής νοοτροπίας».

Επειδή κέρδισε τις εκλογές, νομίζει ότι δε θα πρέπει κανείς να τον ενοχλεί. Κόμματα, κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εφημερίδες, απεργοί. Όλοι σιωπή! Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός...». 

Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ. Όμως είναι δήλωση του κ. Μητσοτάκη, του πρώτου Πρωθυπουργού της χώρας που απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Με αλαζονεία και αυταρχισμό».



Το ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με την πολιτική που προωθεί στα εργασιακά την πληρώνουν οι πολλοί, προσθέτοντας ότι «για αυτά, στα οποία εστιάζουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους σιωπά εκ του πονηρού».


Το ΚΚΕ

Τέλος το ΚΚΕ τονίζει, ανάμεσα στα άλλα, ότι «πάει πολύ ο πρωθυπουργός, που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα».


Η ανάρτηση Μητσοτάκη

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί. Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει: «Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν».


Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση νομοθετεί έτσι ώστε «τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του σημειώνει ότι «στέκεται στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία» και συμπληρώνει: «Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!»

Φωτογραφία αρχείου



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back