ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Πατρίς-θρησκεία-επιχείρηση-οικογένεια

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2021, 00:45

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει το συνέδριο γονιμότητας που βαδίζει προς ακύρωση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα του συνεδρίου και μια σειρά κυβερνητικές κινήσεις όπως η ψήφος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κυμπουρόπουλου υπέρ του «αγέννητου παιδιού», η δήλωση του Κ. Χατζηδάκη στη Βουλή για τη μητέρα που «θα βλέπει τα παιδιά της με τα ρεπό», η ψήφιση του νόμου Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και η πρωτοβουλία της τράπεζας Eurobank συνδυάζονται σε μια κοινή «γραμμή».

Τονίζει «προκαλεί οργή η απύθμενη υποκρισία της κυβέρνησης και του συστήματος. Εξοντώνουν οικονομικά πρώτα απ’ όλα τους νέους ανθρώπους, τα νέα ζευγάρια, τους βάζουν να δουλεύουν με μισθούς πείνας, με εξοντωτικά ωράρια και ρυθμούς πρωί-βράδυ, διαλύουν τις κοινωνικές δομές στήριξης των παιδιών και της οικογενειακής ζωής».

Ζητάει δε να «ακυρωθεί το συνέδριο της alt-right στα Γιάννενα» και μεταξύ άλλων τονίζει: «Κάτω τα χέρια από τα σώματά μας-κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των παιδιών και κάθε καταπιεσμένου. Θέλουμε εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά δικαιώματα για όλους και όλες, για να μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας όπως τη θέλει ο καθένας/η καθεμία/το καθένα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back