Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανοίγει το αρχείο των παροχών ρεύματος

Εικόνα του άρθρου Ανοίγει το αρχείο των παροχών ρεύματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2018, 16:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε πλήρη καταγραφή των 91.000 παροχών ηλεκτρικού ρεύματος του Δήμου Ιωαννιτών θα προχωρήσει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με εταιρία εφαρμογής λογισμικού, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Γιωτίτσας.

Η ενέργεια αυτή στοχεύει στη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν διαφορές σε τετραγωνικά μέτρα που δηλώνονται για το δημοτικό τέλος, τον δημοτικό φόρο και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, αλλά και όσους λογαριασμούς τυγχάνουν απαλλαγών, με στόχο τον εξορθολογισμό των τελών. «Προχωράμε σε αυτή την κίνηση με στόχο τον εξορθολογισμό των τελών» δήλωσε ο κ. Γιωτίτσας, προσθέτοντας παράλληλα ότι υπάρχει η εκτίμηση πως υπάρχουν διαφυγόντα έσοδα άνω των 2 εκ. ευρώ το χρόνο από αναντιστοιχίες.

Στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του αρχείου των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος, θα υπάρξει κατηγοριοποίηση ανάλογα με την παλαιότητα των ακινήτων αλλά και τα τετραγωνικά μέτρα.

Ο κ. Γιωτίτσας αναφέρθηκε τέλος και σε ένα άλλο ζήτημα: στην υποχρέωση των ιδιοκτητών ακινήτων που προβαίνουν σε διακοπή ηλεκτροδότησης του ακινήτου τους, να προσκομίζουν άμεσα στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου την αντίστοιχη βεβαίωση διακοπής από τη ΔΕΗ ώστε να μην χρεώνονται πλέον με δημοτικό τέλος και φόρο. Σημειώνεται ότι, βάσει νόμου, η μη έγκαιρη προσκόμιση της βεβαίωσης συνεπάγεται και ισόποσο πρόστιμο για τους δικαιούχους.

«Είναι κρίμα στους καιρούς που ζούμε συμπολίτες μας που πιθανόν να μην μπορούν να ανταποκριθούν, να καλούνται να πληρώσουν τέλη για κατοικίες όπου έχουν κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης. Τονίζω πως είναι δικής τους υποχρέωση να ενημερώσουν το Τμήμα Εσόδων και τους καλώ να το κάνουν για να μην βρίσκονται αντιμέτωποι με χρεώσεις που δεν θα έπρεπε να καταβάλουν», είπε ο κ. Γιωτίτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back