ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανησυχία και θλίψη...

Εικόνα του άρθρου Ανησυχία και θλίψη...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2020, 22:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H ηθοποιός Γιολάντα Καπέρδα παρουσιάζει τη δική της οπτική για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του πολιτισμού.


Της Γιολάντας Καπέρδα

Κανένα μέτρο δεν ανακοινώθηκε για τους ανθρώπους που εργάζονται για την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Κανένα επίδομα, καμία πληροφορία. Είναι σαν να μην υπάρχουμε… σαν να μην ζούμε και να μην εργαζόμαστε, να μην έχουμε οικογένειες, να μην τρώμε, να μην πληρώνουμε λογαριασμούς, ενοίκια, εφορία. Και η χαριστική βολή, «ακούγεται» , γιατί όπως προανέφερα καμία επίσημη πληροφόρηση δεν έχουμε, ότι θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν πριν από το 2021.

Αδυνατώ να παραδεχτώ ότι οι «αρμόδιοι» αυτής της χώρας δεν μπορούν να βρούνε λύσεις, δεν μπορούν να μεριμνήσουν για τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Φυσικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ζούμε δύσκολες μέρες. Κανείς δε θέλει να αρρωστήσει, κανείς δε θέλει να συνεχιστεί αυτή η επιδημία. Όμως κανείς επίσης δεν θέλει να πεθάνει από την πείνα, την εξαθλίωση και την κατάθλιψη.

Πρέπει να βρεθούν λύσεις ουσιαστικές και η τέχνη να σταθεί αρωγός σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και σ’ αυτούς που θα ακολουθήσουν. Η Ιστορία μάς δείχνει ότι δεν υπάρχει καλύτερο παυσίπονο,καλύτερο αγχολυτικό, καλύτερο δυναμωτικό από την Τέχνη σε όλες τις μορφές της.

Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα ,πράγμα αδιανόητο και να το σκεφτείς, όλη αυτή η απαξίωση να γίνεται συνειδητά και στοχευμένα και αναπόφευκτα αναρωτιέσαι: Μήπως ζούμε έναν καινούριο σκοταδισμό; Στον Μεσαίωνα, όταν ένας ηθοποιός πέθαινε, για να σιγουρευτούν ότι είχε αφήσει και την τελευταία του πνοή, του κάρφωναν ένα παλούκι στην καρδιά... Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν…

Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back