Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ανεργία στην Ήπειρο: 16%

Εικόνα του άρθρου Ανεργία στην Ήπειρο: 16%
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2019, 01:39
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ανεργία στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είναι στο 16% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Περιφέρεια στην έκτη θέση από το τέλος και σε ένα στατιστικό παράδοξο: Παρότι το πρώτο τρίμηνο ήταν στην τρίτη θέση από το τέλος, στο δεύτερο τρίμηνο οι εποχιακές, τουριστικές δουλειές κατέβασαν το δείκτη ακόμα και κάτω από το 10% σε κάποιες περιοχές (Κρήτη, Νότιο Αιγαίο), αλλά και κάτω από τα ποσοστά της Ηπείρου, που παραμένει μια μη κατά κύριο λόγο τουριστική περιοχή.

Το πραγματικά ανησυχητικό όμως, είναι το ποσοστό του εργατικού δυναμικού. Η Ήπειρος έχει παραδοσιακά το μικρότερο, καθώς αντιστοιχεί σε κάτω από το 50% του πληθυσμού. Στις πιο πρόσφατες μετρήσεις διατηρεί το 46% με μια μικρή αύξηση, αλλά κάτω του μισού, είναι τέσσερις συνολικά περιφέρειες.

Σε επίπεδο χώρας, η ανεργία μειώθηκε στο 16,9% έναντι 19,2% του αντίστοιχου έτους. Εννοείται πως, οποιαδήποτε θριαμβολογία και απόπειρα οικειοποίησης, από πρώην και νυν κυβερνήσεις, συνήθως δεν θα κοιτάξει τους μειωμένους μισθούς και θα αρκεστεί στο «ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back