Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναζητώντας συνεργασίες και πρότυπα

Εικόνα του άρθρου Αναζητώντας συνεργασίες και πρότυπα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2020, 13:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με το δήμαρχο του Τελ Αβίβ Ρον Χουλτάι συναντήθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ με αφορμή την 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2020, όπου μετέχει και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο κ. Ελισάφ έδωσε τις σχετικές πληροφορίες για τα Γιάννενα την ιστορία, τις υποδομές, το πανεπιστήμιο κ.ο.κ. και αναφέρθηκε στην εγκατάσταση των εταιριών πληροφορικής.

Επίσης, ανέφερε τον «πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της πόλης «και ότι «θα ήταν καθοριστικής σημασίας η λειτουργία ενός δυναμικού και ευέλικτου φορέα για την διεθνή ανάδειξη αυτού του πλούτου».

«Η παράδοση των Ηπειρωτών ευεργετών είναι μια άλλη εξαιρετική παρακαταθήκη και μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα και να ξανακάνει τα Ιωάννινα τόπο των ευεργετών και της ενεργούς αλληλέγγυας κοινωνίας των πολιτών», τόνισε.

Ζήτησε από τον ομόλογό τη συνδρομή του στην προβολή των Ιωαννίνων και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Ο κ. Χουλτάι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί άμεσα τα Γιάννενα κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει για τον αγώνα μπάσκετ των βετεράνων της Μακάμπι με τους βετεράνους Έλληνες μπασκετμπολίστες.  

Επίσης, παρουσίασε τους δύο φορείς του Δήμου του, το Global Tel Aviv, μια δημοτική εταιρεία προβολής, με συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και το Foundation Tel Aviv, μια δημοτική διαχειριστική αρχή που συλλέγει δωρεές προσώπων και τρίτων ιδρυμάτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων. Ο κ. Ελισάφ χάρισε στον ομόλογό του το μετάλλιο της πόλης των Ιωαννίνων και ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ έχρισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Λώλη δημότες της πόλης, επιδίδοντάς τους το τοπικό διαβατήριο.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back