Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αναταράξεις» στο νέο τμήμα Ψυχολογίας

Εικόνα του άρθρου «Αναταράξεις» στο νέο τμήμα Ψυχολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2019, 11:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από μερικούς μήνες, με το «νόμο Γαβρόγλου», δημιουργήθηκε ένα από τα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το τμήμα Ψυχολογίας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το νέο τμήμα δεν έχει διδακτικό προσωπικό, ενώ δεν έχει και «εσωτερική ειρήνη». Στην τελευταία σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  η διοικούσα επιτροπή του που αποτελούνταν από καθηγητές του τομέα Ψυχολογίας του ΦΠΨ (από το οποίο πρακτικά προήλθε το νέο τμήμα), αντικαταστάθηκε σχεδόν «εν ψυχρώ».

Η ανεπίσημη αιτιολογία είναι «κωλυσιεργίες», ωστόσο φαίνεται ότι η υπόθεση έχει να κάνει και με ένα συνηθισμένο αίτιο, κάθε φορά που δημιουργείται νέο τμήμα (και) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: η ακαδημαϊκή κατεύθυνση και ο οδηγός σπουδών.

Για την εξέλιξη δεν υπάρχει ακόμα κάποια δημόσια τοποθέτηση, υπάρχουν όμως αρκετές αντιπαραθέσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα για το πόσο «ακαδημαϊκοί» ήταν οι χειρισμοί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε πότε θα δημοσιευθεί ο οδηγός σπουδών του τμήματος ψυχολογίας Ιωαννίνων. Επίσης αν το τμήμα είναι επαρκώς στελεχωμένο. Σας ευχαριστώ πολύ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back