πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σπάρτακος-ΠΑΣ: Και ξαφνικά… ντέρμπι δύο πόλεων

Εικόνα του άρθρου Σπάρτακος-ΠΑΣ: Και ξαφνικά… ντέρμπι δύο πόλεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2024, 17:57
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο απόηχος του αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας μεταξύ του Σπάρτακου Γραικοχωρίου και του ΠΑΣ Γιάννινα, στην Ηγουμενίτσα, δεν είναι τόσο το, αναμενόμενο λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, αποτέλεσμα, αλλά το γεγονός ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας εγκαλεί τον ΠΑΣ και ζητά την τιμωρία του.

Ο αγώνας έληξε 11-0 υπέρ του ΠΑΣ. Στο ημίχρονο απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών. Η περιρέουσα φήμη είναι ότι στο γήπεδο υπήρχαν (και) οπαδοί ομάδας πρώτης κατηγορίας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας λοιπόν κάνει λόγο για «χούλιγκανς της φιλοξενούμενης ομάδας», του ΠΑΣ δηλαδή, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και πέταξαν αντικείμενα προς «την κεντρική εξέδρα του γηπέδου», με αποτέλεσμα «να κινδυνεύσει σοβαρά η σωματική ακεραιότητα των θεατών, ανάμεσα στους οποίους ήταν μικρά παιδιά».

Ο Δήμος, σε μια από τις σπάνιες φορές που τέτοιος φορέας εμπλέκεται τόσο ενεργά στα του ποδοσφαίρου (εκτός Βόλου φυσικά...), ζητάει «παραδειγματική τιμωρία» του ΠΑΣ Γιάννινα και των υπευθύνων των επεισοδίων.

Στην ανακοίνωση, όπου ο ΠΑΣ αναφέρεται επίμονα «ΠΑΣ Γιάννενα», ο Δήμος κάνει παράπονα και για τη στάση του ΠΑΣ.

«Ζητήσαμε επίσης από τον ΠΑΣ Γιάννενα να αποζημιωθεί ο Δήμος για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο από τις πράξεις και ενέργειες των οπαδών του» αναφέρει ο Δήμος.

Επίσης, ο Δήμος Ηγουμενίτσας διατυπώνει άποψη και για το… σκορ και την αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΣ, με τη λογική ότι ήταν έτσι και αλλιώς δεδομένη η διαφορά, πριν το τελικό σκορ: «Τέτοιες συμπεριφορές αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη βαθιών συμπλεγμάτων και δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τις αξίες του αθλητισμού» σημειώνει.

Τέλος, συγχαίρει την τοπική ομάδα και τα μέλη της, ποδοσφαιριστές και διοίκηση.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε επίσημα και μιλάει για «ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του» και κατηγορεί τον Δήμο Ηγουμενίτσας ότι επιχειρεί να μετατρέψει τον ΠΑΣ σε αποδιοπομπαίο τράγο.

«Είδαμε έναν ολόκληρο Δήμο να μας εγκαλεί για κάτι για το οποίο η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου. Συγκεκριμένα κατηγορούν την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα την στιγμή που η ΠΑΕ ουδέποτε ζήτησε εισιτήρια για τον αγώνα, ουδέποτε η ιδια προέβη σε οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων της, ουδέποτε μάλιστα ενημέρωσε ότι θα πάνε φίλαθλοι της στον αγώνα» αναφέρει ο ΠΑΣ, κατηγορώντας τον Δήμο ότι πωλήθηκαν εισιτήρια ανεξέλεγκτα.

Βέβαια, ήταν για έναν αγώνα… ημιερασιτεχνικού αγωνιστικού επιπέδου, δύο ομάδων από γειτονικές περιοχές. Αυτές βέβαια είναι συνήθως και οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές κόντρες, ωστόσο και πάλι, δεν προαλειφόταν κάτι τέτοιο πριν το ματς, ώστε να απαιτούνται και πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο ΠΑΣ κατηγορεί ακόμα τον Δήμο Ηγουμενίτσας για «στρουθοκαμηλισμό» και τον νουθετεί στο διοικητικό του έργο, λέγοντας ότι «αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης ασχολείται με πράγματα για τα οποία έχουν πραγματική άγνοια».

Τέλος, για τα αγωνιστικά, ο ΠΑΣ παραπέμπει στις δηλώσεις του προπονητή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
τενις πίσω dodoni back Ντοτη3