ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ανακόλουθοι και αντιδημοκρατικοί»

Εικόνα του άρθρου «Ανακόλουθοι και αντιδημοκρατικοί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2020, 16:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 29 Ιουλίου είναι, όπως φαίνεται, κομβικό σημείο για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στα Γιάννενα και κορυφαίο στην πολιτική σύγκρουση δημοτικής αρχής-αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «ανακολουθία λόγων και πράξεων» καθώς και για «πλήρως αντιδημοκρατικό τρόπο άσκησης της εξουσίας».

Στα επιχειρήματά του, ανέφερε ότι «προεκλογικά ο σημερινός δήμαρχος δεν έκανε καμία αναφορά στο πρόγραμμά του για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, περιέργως πως όμως η πρώτη απόφαση που έλαβε πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό που στήθηκε με μεγάλο κόπο και γνώση από τις υπηρεσίες, μαζί φυσικά με τους άβουλους εταίρους του  στην εξουσία, οι οποίοι την προηγούμενη δημοτική περίοδο είχαν υπερψηφίσει τη διενέργεια του διαγωνισμού».

Κατηγόρησε επίσης τη δημοτική αρχή ότι αποκρύπτει ότι τα «ανταποδοτικά τέλη που θα εισπράττονται από τους πολίτες προορίζονται για την αποπληρωμή του εργολάβου και όχι για έργα και υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους».

Πιο σκληρός ήταν στο θέμα σεβασμού των πολιτικών οργάνων: «Χλευάζετε τη δημοκρατία και γίνεστε επικίνδυνοι. Περιφρονείτε τις αποφάσεις του κυρίαρχου συλλογικού οργάνου, του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς καμία αιδώ», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, σύνδεσε ξανά τη δημοτική αρχή με «τα νομοθετήματα της κυβέρνησης που καταλύουν τη δημοκρατία, χωρίς να σας περάσει ούτε μια στιγμή από το μυαλό να προσέλθετε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για να οικοδομήσουμε τη βέλτιστη λύση».


Η Ενότητα Πολιτών απέστειλε το αποδεικτικό αποστολής της εισήγησης, προς το γραφείο του δημοτικού συμβουλίου. Το μήνυμα στάλθηκε στις 11.32 της Τετάρτης 29 Ιουλίου. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ισχυρίστηκε ότι «δεν το έλαβε» και πάνω σε αυτό το επιχείρημα, στηρίχθηκε όλη η αρχική προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μην καταλήξει στη, χαμένη γι αυτή, ψηφοφορία, η χτεσινοβραδινή συνεδρίαση.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back