Ανακοινώσεις για την απεργία της 16ης Ιουνίου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2021, 16:55

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συμμετοχής για την απεργία της 16ης Ιουνίου, στα Γιάννενα.

Το σωματείο Μουσικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «   Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την κυριακάτικη αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις».

Επίσης, το σωματείο προετοιμάζει μουσική διαδήλωση στις 23 Ιουνίου.

Η επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών νομού Ιωαννίνων, αφενός χαιρετίζει τις εργαζόμενες που στις 10 Ιουνίου «απέργησαν για πρώτη φορά στη ζωή τους σπάζοντας τις αλυσίδες του φόβου, τους όρους κάτω από τους οποίους εργαζόμαστε μέσω πανδημίας» και τονίζει ότι «σε μεγάλες σχολικές μονάδες του νομού μας οργανώσαμε την απεργιακή απάντηση μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας».

Επίσης, χαιρετίζει τη «θαρρετή πρωτοβουλία τριών καθαριστριών σε δημοτικό σχολείο των Ιωαννίνων που απέστειλαν επιστολή στους εκπαιδευτικούς του σχολείου με την οποία τους καλούσαν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων».

Η συγκέντρωση είναι στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο.

Τέλος, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει: «Τις επόμενες μέρες να φτάσει το κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό παντού. Σε όλα τα σουπερμάρκετ, σε όλα τα εμπορικά μαγαζιά, σε όλους τους χώρους. Οι εργαζόμενοι με την κλιμάκωση του αγώνα μας, με νέες πιο μαζικές απεργιακές μάχες, έχοντας εμπιστοσύνη στο δίκιο μας μπορούμε να πετάξουμε στα σκουπίδια το νομοσχέδιο- έκτρωμα, που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back