Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Αναβρασμός στα σύνορα

Εικόνα του άρθρου Αναβρασμός στα σύνορα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2020, 20:37
ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη κορυφής για το μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των συνόρων.

«Τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο συνοριακό σταθμό Καστανιών, ο οποίος, μαζί με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο, προκειμένου, όπως είπε «να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης ιδίοις όμμασι».


ΕΕ: Έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ 

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στο Ιντλίμπ και τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος του Έλληνα υπουργού Νίκου Δένδια.


Η Frontex

Η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε το επίπεδο συναγερμού της σε «υψηλό» για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αναθεωρήσαμε (…) το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες. «Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοήθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της με την Ευρώπη, προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «άνοιξε τις πύλες» για τους μετανάστες με αφορμή το θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος στη Βόρεια Συρία. Ασκεί έτσι πιέσεις στην ΕΕ και στα μέλη του ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back