Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αναθεώρηση και Καβάφης

Εικόνα του άρθρου Αναθεώρηση και Καβάφης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2019, 16:35
ΕΛΛΑΔΑ

 Με την καθιερωμένη πλέον, μακρά ιστορική αναδρομή, αλλά και μια προσπάθεια να σταθεί «κάπου στη μέση», ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας πρόσθεσε και… ποίηση, με Καβάφη, στην τοποθέτησή του για τη συνταγματική αναθεώρηση, στη Βουλή.

«Η συνταγματική αναθεώρηση, ενώπιον της οποίας καλούμαστε να αποφασίσουμε σύντομα, είναι μια αναθεώρηση η οποία δεν εκπληροί τις φιλοδοξίες για τις οποίες ξεκίνησε», τόνισε και πρόσθεσε ότι «όπως και να το δει κανείς, είτε με τα μάτια της προηγούμενης πλειοψηφίας είτε με τα μάτια της προηγούμενης μειοψηφίας, οι ποσοτικές και ποιοτικές φιλοδοξίες της αναθεωρήσεως δεν εκπληρώνονται».

Χρησιμοποίησε επίσης στίχους από το ποίημα «Εν μεγάλη ελληνική αποικία 200μΧ» του Καβάφη, για να εμπλουτίσει την τοποθέτησή του και να επισημάνει το «αξίζει να τραβήξουμε εμπρός».

Λιγότερο… ποιητικός, ήταν ο βουλευτής, επίσης Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος χαρακτήρισε ως πιο ποιοτικό σύνταγμα της Ελλάδας, αυτό του 1975, «ιδεοληψία» το άρθρο 16 που προστατεύει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αλλά και «συντηρητική» τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 24 για το περιβάλλον, υποστηρίζοντας ότι «η αναθεώρηση που προτείναμε, είχε σκοπό την περαιτέρω προστασία του περιβάλλοντος».

Ακόμα, ο κ. Καλογιάννης θεώρησε «δυστυχές» το γεγονός ότι, με βάση τη συνταγματική πρόβλεψη, προέκυψαν εκλογές από την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για να φτάσει στο αφήγημα της ΝΔ περί οικονομικής καταστροφής, προτιμώντας τα μνημόνια που ψήφισε το κόμμα του, από αυτό που ψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 





ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back