Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλος για το «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας»

Εικόνα του άρθρου Άλλος για το «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2020, 21:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το διευθύνοντα σύμβουλο της Prodyna SE Χουσεΐν Τσιφτσί συνάντησε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Ο περιφερειάρχης συζήτησε με το στέλεχος της γερμανικής εταιρίας τεχνολογίας, την περίπτωση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας (Μονάδα Προηγμένης Τεχνολογίας).

Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τον κ. Τσιφτσί για τις ενέργειες που έχει κάνει ήδη γίνει η Περιφέρεια, για τη χωροθέτηση του πάρκου και τις προοπτικές που διανοίγονται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, του «εξήγησε αναλυτικά τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν, ώστε σε διάστημα δύο περίπου ετών να είναι σε θέση να στεγαστούν σε νέο χώρο όσες εταιρείες έχουν αναπτυχθεί ή πρόκειται να εγκατασταθούν στο επόμενο διάστημα στα Ιωάννινα».

Ο κ. Τσιφτσί από την πλευρά του δήλωσε ενδιαφέρον για τη στέγαση της εταιρίας εκεί. «Είναι σημαντικό γεγονός πως μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκινάει από μηδενική βάση, αναπτύσσεται σε συνεργασία, ως προς τις ανάγκες τους,   με τις ίδιες τις εταιρείες που τις αφορά», τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με τα αρμόδια Υπουργεία, όσο και με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό το σχέδιο για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας, που θα δώσει δυναμική ανάπτυξης στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας και θα δημιουργήσει ένα σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας για τους απόφοιτους των σχολών Πληροφορικής του πανεπιστημίου μας», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back