ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Της τεχνόπολης τα σχέδια…

Εικόνα του άρθρου Της τεχνόπολης τα σχέδια…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2019, 17:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σχέδιο τεχνόπολης ή, όπως αποκαλείται πια, πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από παρότρυνση των γερμανικών εταιριών P&I Hellas και Teamviewer, που ανήκουν στο ίδιο επενδυτικό fund. 

Οι δύο εταιρίες είναι εγκατεστημένες στα Γιάννενα –η πρώτη στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, όπου εκτείνεται σε μεγάλο τμήμα του, και η άλλη σε κτίριο επί της οδού Δωδώνης λόγω έλλειψης χώρου στο Τεχνολογικό Πάρκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, σήμερα έγινε σύσκεψη του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη με διευθυντές και στελέχη των δύο εταιριών. Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε από τις εταιρίες να καταθέσουν αναλυτικά στοιχεία με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τις υποδομές που χρειάζονται. Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τις 20 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Έρευνας της Team Viewer Greece.

Η σύμπραξη της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και του Δήμου Ιωαννιτών, με επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών για τη δημιουργία μιας τεχνόπολης, έχει και τις ευχές της κυβέρνησης. Ο περιφερειάρχης έχει ενημερώσει σχετικά τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο σχεδιασμός προβλέπει την ανέγερση κτιριακών υποδομών σε δημοτική ή δημόσια έκταση. Μάλιστα, έχουν εντοπιστεί δύο-τρεις κατάλληλες εκτάσεις. Όσο για τη χρηματοδότηση των υποδομών, αυτή φαίνεται ότι θα αναζητηθεί στο πλαίσιο μιας Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το επιπρόσθετο στοιχείο που προκύπτει από την ανακοίνωση της Περιφέρειας, είναι ότι στο τραπέζι της συζήτησης συμμετέχουν κι άλλες εταιρίες του κλάδου, ανοίγοντας την όλη υπόθεση. Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως σημειώνει η ίδια, βρίσκεται σε επαφή και με άλλες εταιρίες (πέραν των δύο μεγάλων γερμανικών) που έχουν εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον συμμετοχής στο πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας. «Ήδη έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις κορυφής στις αρχές του επόμενου έτους» υπογραμμίζει η περιφερειακή αρχή στην ανακοίνωσή της, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις για τις «συναντήσεις κορυφής», προσδίδοντας σε αυτές τις συναντήσεις πάντως έναν έντονα... αναβαθμισμένο χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή των Ιωαννίνων δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογίας, μερικές από τις οποίες μάλιστα έχουν κάνει δυναμικά βήματα σε διεθνές επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back