Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλος για ελεύθερα διόδια

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2017, 19:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί σε πρώτη φάση η Περιφέρεια Ηπείρου να κέρδισε την ελεύθερη μετακίνηση στα διόδια Παμβώτιδας που ξεκινάνε να λειτουργούν από βδομάδα και του Μαλακασίου για τους Μετσοβίτες και τους Θεσπρωτούς από την Τύρια, αλλά αυτό δεν είναι, όπως φαίνεται, αρκετό.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ζητάει με νέο έγγραφο στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ελεύθερη πρόσβαση σε Παμβώτιδα και Τύρια των μονίμων κατοίκων Ιωαννίνων, αλλά και ειδικό τιμολόγιο για τους μονίμους κατοίκους Πρέβεζας που χρησιμοποιούν την υποθαλάσσια ζεύξη στο Άκτιο.

«Έπρεπε να σκεφτούν ότι επειδή δεν υπάρχει πρόεδρος στο Ειδικό τμήμα του ΣτΕ και δεν έγιναν τα ασφαλιστικά μέτρα, ότι πρέπει να περιμένουμε όλοι την απόφαση του ΣτΕ ή να ληφθεί απόφαση για όλο το νομό Ιωαννίνων, όπως το έχουμε ζητήσει» τόνισε και πρόσθεσε: «Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες μέσω του ΣτΕ και ζητάμε από τον υπουργό άμεσα να τελειώνει και για το νομό Ιωαννίνων το θέμα που αφορά τα διόδια Παμβώτιδας, αλλά και για αυτούς που έχουν διαπιστωμένα εργασίες από Πρέβεζα απέναντι στην περιοχή του Ακτίου.  Πιστεύω ότι στο ΣτΕ θα δικαιωθούμε πλήρως για ότι αφορά τον κόμβο Παμβώτιδας».

Στο μεταξύ, ο Δήμος Ζαγορίου διαμαρτύρεται για την απόφαση του υπουργείου λέγοντας ότι δεν περιλαμβάνεται η περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου.

«Παρόλο που κάτοικοι και επαγγελματίες του Ανατολικού Ζαγορίου χρησιμοποιούν καθημερινά την Εγνατία, δεν δικαιούνται με βάση την απόφαση του υπουργού Υποδομών απαλλακτικής κάρτας διέλευσης, ενώ οι κάτοικοι από τις όμορες προς το Ζαγόρι, τοπικές κοινότητες του Δήμου Μετσόβου (όπως η Μικρή και Μεγάλη Γότιστα κ.α.) έχουν δικαίως αυτή τη δυνατότητα, όπως και συνολικά ο Δήμος Μετσόβου από τα διόδια Παμβώτιδας και Μαλακασίου και οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας από το σταθμό Τύριας» σημειώνει ο Δήμος Ζαγορίου σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος Ζαγορίου έχει προσφύγει και αυτός στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας του σταθμού διοδίων της Παμβώτιδας, ζητώντας ελεύθερη διέλευση για μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες του Ανατολικού Ζαγορίου και θα επιμείνει σε αυτή τη θέση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back