Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Άλλοι κυβερνάνε αυτόν τον τόπο»

Εικόνα του άρθρου «Άλλοι κυβερνάνε αυτόν τον τόπο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2017, 19:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταφέρεται εναντίον της στάσης της δημοτικής αρχής (αλλά και της περιφερειακής αρχής) όσον αφορά την απουσία της άδειας εμπορίας εκ μέρους των δύο εταιριών εμφιάλωσης νερού. 

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» των δήμων Ιωαννιτών και Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων δεν είχε καμία πρόθεση να επιβάλλει πρόστιμο στις δύο εταιρίες. Στέκεται ιδιαίτερα σε ένα γεγονός, στο οποίο αποδίδει έναν έντονο συμβολισμό: Στο ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο βιομήχανος Πέτρος Σεπετάς κάθισε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. «Φαίνεται ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο και ποιος υπηρετεί τους κυβερνώντες. Αποδείχθηκε ότι το μεγάλο κεφάλαιο κυβερνά και η τοπική διοίκηση φέρνει το νόμο στα μέτρα τους» τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην περίπτωση του Δήμου Πωγωνίου. «Ο Δήμος επέβαλλε μεν πρόστιμο για την έλλειψη άδειας αλλά διέγραψε όλο το πρόστιμο που αρχικά είχε επιβληθεί στην επιχείρηση (σ.σ. «Βίκος»), γιατί από το 2006 εκμεταλλευόταν το νερό χωρίς να αποδίδει δεκάρα από αυτά τα ελάχιστα δικαιώματα άντλησης που επιβάλλει ο νόμος να δίνονται στους δήμους» επισημαίνεται.

Στο στόχαστρο της κριτικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, «ο οποίος απροκάλυπτα χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να υπερασπιστεί τους βιομηχάνους, εκδίδοντας ‘νομικές γνωματεύσεις’ υπέρ των βιομηχάνων με τη ‘βούλα’ της Περιφέρειας Ηπείρου» όπως αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back