ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλληλεγγύη στους εργάτες της COSCO

Εικόνα του άρθρου Αλληλεγγύη στους εργάτες της COSCO
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2021, 10:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To Eργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εργάτη Δημήτρη Δαγκλή που σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα, στην COSCO.

«Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα, έγκλημα που μπορούσε να είχε αποφευχθεί, έγκλημα για το οποίο οι εργαζόμενοι και το σωματείο στις προβλήτες της COSCO είχαν προειδοποιήσει.

Αυτή η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρίας που οι κυβερνήσεις της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών» αναφέρει το ΕΚΙ.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος Δαγκλής, σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου του, δούλευε «κόντρα βάρδια», δηλαδή με μόνο οκτώ ώρες διαφορά από την προηγούμενή του, 12ωρη βάρδια.

«Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO ήδη βρίσκονται σε κινητοποίηση για να μη θρηνήσουν άλλους νεκρούς. Η θλίψη τους είναι και δική μας, η οργή τους είναι και δικιά μας, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας», αναφέρει το ΕΚΙ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back