Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια «πρωτοβουλία» του δημάρχου Ζίτσας

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια «πρωτοβουλία» του δημάρχου Ζίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2020, 22:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δοκιμαστική λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) για ένα τουλάχιστον εξάμηνο ζητά ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Ο κ. Πλιάκος αποφάσισε να πάρει μια πρωτοβουλία, αφήνοντας στο περιθώριο τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ). Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος Ζίτσας αναγνωρίζει ως συνομιλητή τον περιφερειάρχη και όχι τη διοίκηση του ΦοΔΣΑ, με την οποία διαφωνεί επί του διαγωνισμού της ανάθεσης της υπηρεσίας της λειτουργίας των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Ήπειρο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον κ. Καχριμάνη, η έκταση των 5 στρεμμάτων όπου κατασκευάστηκε ο σταθμός μεταφόρτωσης είναι δημοτική ενώ ο μηχανικός εξοπλισμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο το οποίο διαχειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Ο Δήμος Ζίτσας δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τη δοκιμαστική λειτουργία του Σ.Μ.Α. καθώς ήδη διαθέτει οικονομοτεχνική μελέτη αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως ό,τι υποστηρίζουμε και προτείνουμε δημόσια, είναι υλοποιήσιμο και κοστολογημένο» αναφέρει ο κ. Πλιάκος.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αναλάβει την κατασκευή των σταθμών μεταφόρτωσης, όπως και τον εξοπλισμό τους. Οι σταθμοί μεταφόρτωσης, ως σύνολο, οδεύουν (εδώ και καιρό) προς την ολοκλήρωσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back