ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πώς θα αλλάξει η οδός Χαρ. Τρικούπη

Εικόνα του άρθρου Πώς θα αλλάξει η οδός Χαρ. Τρικούπη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2021, 16:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τους όρους δημοπράτησης του έργου για την ανάπλαση της οδού Χ. Τρικούπη, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, σε σημερινή συνεδρίασή της.

Όπως προκύπτει και από το σχέδιο της ανάπλασης, οι αλλαγές ξεκινούν από το οδικό τμήμα μπροστά από την πλατεία Πάργης, όπου θα κατασκευαστεί ισόπεδος κόμβος. Επί της οδού (μέχρι τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου), τα πεζοδρόμια θα αλλάξουν ενώ θα επιτρέπεται το παρκάρισμα μόνο στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Θα γίνουν δε πέντε διαβάσεις πεζών πριν τη συμβολή της οδού με τις κάθετες οδούς.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τροποποιείται ο άξονας της οδού προκειμένου να μειωθούν οι πολλαπλές αλλαγές κατεύθυνσης αλλά και για να ευθυγραμμιστεί με την είσοδο της προέκτασης της Χαρ. Τρικούπη, με την οποία δεν υπήρχε σύγκλιση. Υπενθυμίζεται ότι στην προέκταση της οδού Χαρ. Τρικούπη, το παρκάρισμα επιτρέπεται στη δεξιά πλευρά, ενώ τα πεζοδρόμια είχαν αναμορφωθεί πριν από μια δεκαετία περίπου (και με λωρίδα όδευσης τυφλών). 

Όσον αφορά τα νέα πεζοδρόμια της οδού Χαρ. Τρικούπη, προβλέπεται η επίστρωση με πλάκες που θα είναι ανθεκτικές στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής και συγχρόνως θα είναι ασφαλείς για την κίνηση των πεζών. Και βέβαια, θα κατασκευαστεί και λωρίδα όδευσης τυφλών. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Αρλέτο, «επιτυγχάνεται αφενός η επίλυση σοβαρών προβλημάτων σε μία πυκνοδομημένη και με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο περιοχή και αφετέρου η σημαντική αναβάθμισή της».

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη κατασκευής και τους όρους δημοπράτησης της προσθήκης κτιρίου στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων με προϋπολογισμό 262.000 ευρώ, καθώς και τη μελέτη και τους όρους δημοπράτησης κατεδάφισης ρυμοτομούμενων και ετοιμόρροπων κτιρίων.

Στην ανακοίνωση, ο Δήμος δεν κάνει κάποια αναφορά στη νέα εκχώρηση διαχείρισης απορριμμάτων, για την οποία την εγκαλούν αξιωματική αντιπολίτευση και σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back