ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλλαγές ενόψει στην «Όαση»

Εικόνα του άρθρου Αλλαγές ενόψει στην «Όαση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2024, 14:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κεντρικότερο (και αρκετά ταλαιπωρημένο, κατά καιρούς) «καθιστικό» της πόλης, η Όαση, περνάει σε νέα φάση.

Καταρχάς, εδώ και λίγες μέρες, το κατάστημα είναι κλειστό. Η αρχική σύμβαση του διαχειριστή έχει λήξει.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σύμβασης δημιουργήθηκε μια οφειλή από ενοίκια, περίπου 90.000 ευρώ. Η σύμβαση τελικά ανανεώθηκε για μια εξαετία, με ρύθμιση της οφειλής. Για την απόφαση η προηγούμενη δημοτική αρχή ενημέρωσε τη σημερινή, ώστε να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα. Ο μισθωτής κατέβαλε κανονικά τα προβλεπόμενα της ρύθμισης οφειλών, ωστόσο η Όαση θα μείνει για κλειστή για ένα διάστημα.

Ο λόγος είναι ότι θα γίνει ανακαίνιση και η Όαση θα ξαναλειτουργήσει με χρήση όρων που προβλέπονται στο συμβόλαιο για τη διαχείρισή της και με πρόθεση να δοθεί ένας διαφορετικός αέρας στον χώρο, ενδεχομένως μέσω συνεργασιών.

Η νέα σύμβαση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί αυτές τις ημέρες, με ενοίκιο 6.000 ευρώ το μήνα, θα ξεκινήσει από τις 8 Φεβρουαρίου.

Κατά την τελευταία περίοδο λειτουργίας της δεν έλειψαν προβλήματα και τριβές μεταξύ Δήμου-ενοικιαστή. Ένα λειτουργικό ζήτημα με τα θερμαντικά σώματα του χώρου, διευθετήθηκε με συμβιβασμό (μείωση ενοικίου), ενώ προέκυψε και αίτημα για νέα μείωση, με αφορμή τα έργα στην κεντρική πλατεία.

Η Όαση, είναι δημιούργημα του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη και διατηρητέα. Το 2023 έκλεισε 50 χρόνια από την πρώτη λειτουργία της, ως «λαϊκό αναψυκτήριο-καφενείο» υπό τη διαχείριση του Δήμου Ιωαννιτών.

Επί δημαρχίας Γκόντα, το κτίριο εκχωρήθηκε σε ιδιώτη, ο οποίος το εγκατέλειψε σε κακή κατάσταση, μαζί με ένα μεγάλο χρέος προς τον Δήμο.

Επί δημαρχίας Φίλιου, το έργο της αποκατάστασης της Όασης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (με ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια εκείνης της δημοτικής αρχής), έγιναν εκτεταμένες εργασίες, καθώς το κτίριο είχε μένει «γιαπί» για πολλά χρόνια και το 2016 άνοιξε ξανά, εκμισθωμένη σε ιδιώτη.

Σήμερα, περιμένει την (επανα)σύνδεσή της με την κεντρική πλατεία, ενδεχομένως το προσεχές καλοκαίρι, αν ολοκληρωθούν οι εκτεταμένες και εκεί εργασίες αποκατάστασης των «πληγών» που άφησε η πρώτη δεκαετία του αιώνα.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Η πόλη περιμένει πώς και πώς τη λειτουργία της Οασης ( μαζί με την κεντρική πλατεία βεβαίως), αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι και κάποια άλλα κεντρικά καφέ έκλεισαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back