Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Άλλαξε το άρθρο για τους εργαζόμενους στο ΤΕΙ Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Άλλαξε το άρθρο για τους εργαζόμενους στο ΤΕΙ Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2018, 20:13
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η αρχική πρόβλεψη του σχεδίου νόμου για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου δεν κάλυπτε τους εργαζόμενους του ΤΕΙ, οι οποίοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις.

Σήμερα, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βουλευτής Άρτας (όπου εδρεύει το ΤΕΙ) Όλγα Γεροβασίλη, απέστειλε τη νέα ρύθμιση που ορίζει πως οι μετακινήσεις προσωπικού θα γίνονται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου.

Επίσης, η σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου συνεδρίασε εκτάκτως και, με τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων να ψηφίζει παρών, αποφάσισε ότι  δεν συντρέχει πλέον λόγος κινητοποιήσεων.

Αναγνωρίζει ότι η αρχική πρόβλεψη στο νομοσχέδιο δεν ήταν αυτή που είχε συμφωνηθεί όταν είχε επισκεφθεί το ΤΕΙ ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

Το αναγνώρισε και ο ίδιος, σύμφωνα με τη σύγκλητο και τελικά, η ρύθμιση τροποποιείται ως εξής: «Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικό προσωπικό που υπηρετεί κατά την 1η-10-2018 στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, μεταφέρεται αυτοδικαίως στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε αντίστοιχη θέση αυτής που κατέχει (οργανική θέση ή προσωποπαγή) με την ίδια εργασιακή σχέση, στην ίδια κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα, στον ίδιο κλάδο, στην ίδια ειδικότητα και με το βαθμό που κατέχει, παραμένοντας στην ίδια έδρα (πόλη εργασίας). Εάν επιθυμούν τη μετακίνησή τους σε άλλη πόλη από αυτή που εργάζονται, είναι δυνατή η επανατοποθέτησή τους, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες (τόσο στην πόλη προορισμού όσο και στην πόλη προέλευσης) και συνεκτιμώντας την οικογενειακή κατάσταση, λόγους υγείας, καθώς και λοιπά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια».

Κατόπιν τούτου, η σύγκλητος καλεί το προσωπικό να αναστείλει τις κινητοποιήσεις του “αξιολογώντας τα πραγματικά δεδομένα και με πίστη στις ικανότητες και τις δυνατότητές τους, χωρίς να υιοθετούν πρακτικές που αδικούν πρωτίστως τους ίδιους”.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back