Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλ. Καχριμάνης: Τι ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών

Εικόνα του άρθρου Αλ. Καχριμάνης: Τι ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2020, 16:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού  ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, συζητήθηκαν η τήρηση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η αιμοδοσία, η  προμήθεια και διάθεση υγειονομικού υλικού, η προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως και των Ρομά, η λειτουργία των λαϊκών αγορών και η συμπληρωματική έκτακτη επιχορήγηση των Περιφερειών προκειμένου να καλύψουν ευρύτερες ανάγκες φορέων του Δημοσίου.

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έθεσε μια σειρά από ζητήματα.

Συγκεκριμένα:

 –Διαβιβάζοντας σχετική αναφορά του πρύτανη, κατέθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραμονή 100 περίπου αλλοδαπών φοιτητών εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας οι οποίοι δεν έχουν αναχωρήσει ακόμη για τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους (διαβάστε εδώ).

-Στη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στα νοσοκομεία για την ενίσχυση του μηχανολογικού τους εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προμήθεια και εγκατάσταση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «αναλυτή Real Time PCR», για την εξέταση των δειγμάτων κορωνοϊού. Τόνισε ότι η Περιφέρεια εξάντλησε το κονδύλιο που διέθεσε το υπουργείο για την ενίσχυση των  νοσοκομείων, ενώ επιχορήγησε και άλλες δράσεις από το δικό της ταμείο.

-Μεταφέροντας επισήμανση του δημάρχου Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ζήτησε πρόσθετη μέριμνα για ζητήματα υγείας στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας των Προσφύγων και Προστασίας.

-Την ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι» στους μικρούς και απομακρυσμένους δήμους

-Την παροχή διευκολύνσεων στους αγρότες και κτηνοτρόφους στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back