Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Προσεχώς ο «αντιΦιλόδημος»

Εικόνα του άρθρου Προσεχώς ο «αντιΦιλόδημος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2020, 21:37
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Στις επόμενες δύο εβδομάδες, το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε θέση να βάλει μπροστά το νέο πρόγραμμα έργων, για το οποίο είχαμε δεσμευτεί», τόνισε σε δηλώσεις του από την Πρέβεζα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός βρέθηκε στην Πρέβεζα, για να πάρει μέρος στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, η οποία μεταφέρθηκε εκεί από τα Γιάννενα όπου είναι η έδρα της και ενώ ο υπουργός θα είναι από Σάββατο απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων για την πίτα της ΝΟΔΕ και αύριο το πρωί, για τα εγκαίνια στα «σπιτάκια ανακύκλωσης».

Συναντήθηκε και με το δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, με την ανακοίνωση του Δήμου να αναφέρει ότι «ο κ. Ελισάφ έθεσε μία σειρά ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε οι Δήμοι να γίνουν αποτελεσματικοί τόσο στην παραγωγή έργου όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ο υπουργός σε δηλώσεις του επισήμανε: «Είμαστε αποφασισμένοι ως υπουργείο Εσωτερικών το ίδιο, και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαστε κοντά στους Δήμους και στις Περιφέρειες, αυτό υποδηλώνει και η σημερινή μου παρουσία εδώ στην Πρέβεζα, για να στηρίζουμε με πράξεις και με έργα το δικό σας δημιουργικό έργο».

Ο υπουργός τόνισε ότι «Το νέο είναι, ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες, το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι σε θέση να βάλει μπροστά το νέο πρόγραμμα έργων για το οποίο είχαμε δεσμευτεί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δικαιολόγησε το «κόψιμο» του Φιλόδημου, λέγοντας ότι «είχαν δεσμευτεί 130 εκ, ευρώ, έναντι έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ύψους 1,3 δις ευρώ», με την αντιπολίτευση πάντως να υπερασπίζεται τις αποφάσεις της και να αμφισβητεί τα επιχειρήματά του.

Το αποτέλεσμα… δεν είναι και πολύ διαφορετικό, μιας και ο κ. Θεοδωρικάκος είπε « έχουν βρεθεί πόροι και τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις».

Αναφερόμενος στο νομό Πρέβεζας, είπε ότι έχει πολλές δυνατότητες για μια ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική η οποία θα είναι, προς όφελος όλων των πολιτών της.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, δεσμεύτηκε πως η ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου Πρέβεζας θα είναι θετική στα αιτήματα και πρόσθεσε ότι θα υποστηρίξει τις δράσεις και τις άλλες συνεργασίες με υπουργεία, όπως το Υποδομών, ώστε να γίνουν πράξη, μια σειρά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως τις οδούς, για να συνδεθεί με το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back