Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Τ. Θεοδωρικάκος: «Ξηλώνει» την ηγεσία της Άμεσης Δράσης

Εικόνα του άρθρου Τ. Θεοδωρικάκος: «Ξηλώνει» την ηγεσία της Άμεσης Δράσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2021, 15:48
ΕΛΛΑΔΑ

Διορία μέχρι το τέλος της εβδομάδας έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης και την ενίσχυσή της με 20 νέους αστυνομικούς για την βελτίωση στην ανταπόκριση των περιστατικών που ενδιαφέρουν τους πολίτες, ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, με ομάδα ειδικευμένων αξιωματικών θα έχει ολοκληρώσει τις ριζικές αλλαγές στην λειτουργία της υπηρεσίας.

Αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ των πέντε σοβαρών μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά το πόρισμα για το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα, που παρέλαβε την περασμένη Παρασκευή από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ επίσης ανακοίνωσε και δύο βασικές θεσμικές πρωτοβουλίες με άμεση υλοποίηση.

Ειδικότερα, ο υπουργός, εκτός από τις αλλαγές στην ηγεσία και τον κανονισμό λειτουργίας της Άμεσης Δράσης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα σταματάει πλέον καμία καταδίωξη και ανακοίνωσε ότι θα διασφαλιστεί η διαρκής εκπαίδευση των αστυνομικών. Δημιουργούνται ειδικά «σχολεία μετεκπαίδευσης» των ειδικών φρουρών. Η δράση αυτή ξεκινά 01/12/2021 και ολοκληρώνεται ως τις 30/09/2022 για την ομάδα ΔΙΑΣ. Ακόμα ανέφερε ότι ψηφιοποιείται το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και θα εξασφαλιστούν οι ασφαλείς επικοινωνίες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ εφοδιάζονται άμεσα με κάμερες όλοι οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και περιπολικών.

Ταυτόχρονα ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε και δύο θεσμικές πρωτοβουλίες, που είναι το μομοσχέδιο για την Αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας και της εκπαίδευσης όλων των αστυνομικών που προωθείται τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς και σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης ο εκσυγχρονισμός του Ποινικού Κώδικα, ώστε οι κατ’ επάγγελμα κλοπές να μετατραπούν σε κακούργημα, ενώ η παραβατική συμπεριφορά καταδιωκώμενων να μην τιμωρείται απλά για παράβαση διατάξεων του ΚΟΚ, αλλά να προβλεφθούν αυστηρότερες ποινές και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την μέχρι τώρα λειτουργία της Άμεσης Δράσης, αναγνώρισε ότι η κοινή γνώμη προβληματίζεται με όσα διαδραματίστηκαν και τόνισε ότι «όσα έγιναν σε επίπεδο δικαστικής και πειθαρχικής διερεύνησης της υπόθεσης είναι τα απολύτως προβλεπόμενα από τους νόμους, ενός κράτους δικαίου όπως η Ελλάδα, όπου η Πολιτεία οφείλει πρώτη να εφαρμόζει τους νόμους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back