Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλ. Καχριμάνης: «Εγώ κάνω υπομονή αλλά…»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Καχριμάνης: «Εγώ κάνω υπομονή αλλά…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2023, 22:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mετά από ένα μεγάλο σίριαλ με τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), η δοκιμαστική λειτουργία τους έχει «κολλήσει» στον εξοπλισμό, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να επιρρίπτει τις ευθύνες στην ανάδοχο εταιρία και παράλληλα να στέλνει την προειδοποίησή του.

«Μέχρι στιγμής φέρνει προσκόμματα η εταιρεία. Εγώ κάνω υπομονή, αλλά αν οι ΣΜΑ δεν αρχίσουνε να λειτουργούν άμεσα, θα πάει ο φάκελος στους αρμόδιους εισαγγελείς», είπε.

Ποια είναι τα προσκόμματα; «Σύμφωνα με τη διακήρυξη, είναι ευθύνη της προμηθεύτριας εταιρείας ο σταθερός εξοπλισμός να είναι ασφαλισμένος και τακτοποιημένος για έξι μήνες μετά τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ. Αυτό το πράμα το συζητήσαμε και πριν τα Χριστούγεννα, όταν μας κάλεσαν στο υπουργείο Ανάπτυξης παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, το συζητήσαμε και σε συνεχείς τηλεδιασκέψεις.  Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η προμηθεύτρια εταιρία, η οποία συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό με δύσκολους όρους, αρχίζει και μας λέει ότι θα μας επιδείξει τον εξοπλισμό για ένα μήνα» ανέφερε.

Πρόσθεσε δε πως τη συντήρηση του κινητού εξοπλισμού (κοντέινερ και φορτηγά) ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως και ότι έγινε δεκτό το αίτημα της εταιρίας να προχωρήσει η πληρωμή μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εξάμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας  του κάθε ΣΜΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back