ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλ. Καχριμάνης: «Δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία το κλειστό ξιφασκίας»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Καχριμάνης: «Δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία το κλειστό ξιφασκίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2024, 23:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το (πρώην) κλειστό ξιφασκίας περνάει τον δεύτερο χειμώνα του, αποσυναρμολογημένο στο αγρόκτημα Κατσικά. Ένα «οραματικό» έργο, όπως έχει χαρακτηριστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, που έχει κοστίσει ήδη 3 εκατ. ευρώ και για το οποίο εδώ και έναν χρόνο προσλαμβάνονται τεχνικοί σύμβουλοι, ο ένας μετά τον άλλον.

Η περιφερειακή αρχή, όπως έχει γραφεί ουκ ολίγες φορές, δεν έχει παρουσιάσει κανέναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό –πόσο μάλλον το χρηματοδοτικό μοντέλο για την κατασκευή του.

Διαβάστε: Κλειστό ξιφασκίας: Άλλο ένα «οραματικό» έργο…

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έκανε μια αναφορά σε αυτό το έργο, κατά την  εκδήλωση κοπής πίτας της Επιτροπής Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου. Εκεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Λειτουργίας, είπε: «Οι απαιτούμενες μελέτες προχωρούν. Ωστόσο πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία»… Άλλες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν.

Κατά τα άλλα ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου στον αθλητικό τομέα σε συνεργασία με Δήμους.

Όσον αφορά το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, αυτό εισήλθε στην έβδομη χρονιά λειτουργίας του, με τις παρεμβάσεις αναβάθμισης να συνεχίζονται, όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας Ηλίας Γκαζιάνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο Νέο Κλειστό ολοκληρώθηκαν η παρέμβαση για μια νέα σειρά καθισμάτων στις κερκίδες (450 άτομα η χωρητικότητα πια), η τοποθέτηση αυτόματων πωλητών στην είσοδο του γηπέδου κ.λπ.

Ο κ. Γκαζιάνης ευχαρίστησε δημόσια για την άριστη συνεργασία τον περιφερειάρχη Ηπείρου, λέγοντας πως «μας εμπιστεύεται, μας στηρίζει και ανταποκρίνεται διαρκώς σε όλα μας τα αιτήματα. Το λέμε και το ξαναλέμε, αλλά είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, το Νέο Κλειστό δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί με αυτόν τον τρόπο αν εκείνος δεν πίστευε και δεν υποστήριζε εμπράκτως το όλο εγχείρημα». Αναγνώρισε πάντως ότι «ένα Νέο Κλειστό δεν φέρνει την άνοιξη.

Οι ανάγκες για αθλητικές υποδομές στην πόλη μας είναι τεράστιες και με δεδομένο ότι πανελληνίως οι εγγραφές μικρών παιδιών σε αθλητικά σωματεία έχουν αυξητικό ρυθμό, πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα η σοβαρή συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολικών γυμναστηρίων, καθώς και ο προγραμματισμός για κατασκευή νέων γηπέδων».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3