ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άκυρη η προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών για το μεγάλο δακτύλιο

Εικόνα του άρθρου Άκυρη η προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών για το μεγάλο δακτύλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2018, 23:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής της απόφασης ακύρωσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου για το «μεγάλο δακτύλιο» της πόλης, την οποία είχε καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών. 

Πρακτικά, το ΣτΕ δεν αναγνωρίζει νομικό έδαφος στον Δήμο που προσβάλλει την ακύρωση για λόγους αξιοπιστίας (ότι δεν υπογράφτηκε, ούτε εγκρίθηκε από τον πρώτο προσφεύγοντα και ότι ο δεύτερος, δεν είχε έννομο συμφέρον) και αποφασίζει ότι η αίτηση κατά της ακύρωσης της αδειοδότησης δεν μπορεί να θεωρηθεί, βάση λόγων, «προδήλως βάσιμη».

Ακόμα, το ΣτΕ αναγνωρίζει «δημόσιο συμφέρον» στη νομιμότητα και αρτιότητα του συγκεκριμένου έργου και της περιβαλλοντικής του αδειοδότησης και θεωρεί ότι «δεν συντρέχει ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη που να δικαιολογεί την αναστολή της προσβαλλόμενης πράξης».

Η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου σταμάτησε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, με το σκεπτικό ότι το έργο πρέπει να μελετηθεί περιβαλλοντικά όλο μαζί (Βογιάννου-Κενάν Μεσαρέ) και ότι ως εκ τούτου, κακώς είχε απαλλαγή από περιβαλλοντικούς όρους.

Ο Δήμος στην προσφυγή του έθεσε το θέμα των προθεσμιών και το ενδεχόμενο απένταξης του έργου στο τέλος Αυγούστου. Η απόφαση του ΣτΕ λήφθηκε στις 20 Αυγούστου και κάπως έτσι, με μια δεκαετή αλυσίδα διοικητικών λαθών, παραλείψεων, αλλά και πολιτικών παρεμβάσεων, το έργο σταματάει επί του παρόντος. 

Σημειωτέον ότι την εξέλιξη με την προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών γνωστοποίησε στον τοπικό Τύπο ο ένας εκ των προσφευγόντων κατά της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ο Ευάγγελος Λιβιτσάνος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back