Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΚΙΟΕ: Έκκληση για παρέμβαση, για τα δάνεια

Εικόνα του άρθρου ΑΚΙΟΕ: Έκκληση για παρέμβαση, για τα δάνεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2020, 16:47
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων δεν είναι αυτά που… φαίνονταν και οι εκκλήσεις από φορείς πληθαίνουν. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας και ο εκπρόσωπός της, Παναγιώτης Αλεβιζάκης, απευθύνονται στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, διερωτάται γιατί δεν προχωρούν στην δανειοδότηση των επιχειρήσεων συμφώνα με το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ- ΙΙ Κεφάλαια κίνησης και οι τράπεζες «συνεχίζουν να λειτουργούν ασύδοτα».

Ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να «καλέσει» τους επιχειρηματίες να πάρουν δάνεια με προγράμματα επιδότησης τόκων, ωστόσο, οι αιτήσεις έκλεισαν μέσα σε 4 μέρες. Ακόμα και επιχειρηματίες που πρόλαβαν να αιτηθούν δάνειο, πληροφορήθηκαν ότι οι όροι δεν είχαν αλλάξει και έπρεπε να προσημειώσουν ακίνητα.

Η ΑΚΙΟΕ, παράταξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Γνωρίζετε ότι ζητούν, αν για παράδειγμα δανειοδοτηθεί μια επιχείρηση με το maximum των 500.000 ευρώ στο πρόγραμμα αυτό, ζητείται να παραμείνουν σε κατάθεση τα 200.000 ευρώ, ενώ παράλληλα υποχρεώνουν την επιχείρηση να πληρώνει τόκους για 500.000 ευρώ;».

Η παράταξη καλεί τον κ. Γεωργιάδη να παρέμβει «γιατί η αναγκαία ρευστότητα θα βοηθήσει πολλές επιχειρήσεις να μείνουν ενεργές προσφέροντας εργασία, προϊόντα και υπηρεσίες και τελικώς έσοδα για το κράτος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back