Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «μικρομεσαία» δάνεια δεν έφτασαν για όλους

Εικόνα του άρθρου Τα «μικρομεσαία» δάνεια δεν έφτασαν για όλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2020, 22:56
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυσάρεστες ειδήσεις, τηρουμένων των συνθηκών ανάγκης που έχουν προκύψει, παίρνουν από χτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έσπευσαν να καταθέσουν αιτήματα για τα τραπεζικά δάνεια για κεφάλαια κίνησης ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι «υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός» όπως δεν είναι δυνατή η υποβολή των νέων αιτήσεων.

Μόλις πριν από μια βδομάδα, στις 30 Απριλίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης δήλωνε ότι «όλες οι επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίες, δηλαδή όσες έχουν έως 250 εργαζομένους, δηλαδή περίπου το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων μπορούν να πάνε στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και να ζητήσουν να λάβουν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης έως 500.000 ευρώ, το επιτόκιο του οποίου πληρώνεται από την τράπεζα για δυο χρόνια».

Ο υπουργός συμπλήρωνε επίσης ότι μόνη προϋπόθεση, ήταν να μην είναι οι επιχειρήσεις στον «Τειρεσία».

Στην πράξη, η στήριξη μέσω του τραπεζικού τομέα κράτησε λιγότερο από βδομάδα, καθώς, εκτός από την «υπερκάλυψη του προϋπολογισμού», οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονταν ότι θα πρέπει να τηρούν και άλλες προϋποθέσεις, όπως π.χ. η ακίνητη περιουσία, όρος που προϋπήρχε στη διαδικασία δανεισμού και, παρά τις περί του αντιθέτου εντυπώσεις που έδωσε η υπουργική δήλωση, δεν άλλαξαν ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ
NIKKI BABAYEMI
https://youtu.be/LaS4k1ZsisI
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back