Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 21-12-2022, 08:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Αγγελική Αγγέλη, δικηγόρος, είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Ἐκ Ζαγορίου Ἐν Ζαγορίῳ. Η συμβολή των Ζαγορίσιων στην Επανάσταση του 1821: Λόγιοι, Έμποροι, Φιλικοί» (Εκδόσεις Οσελότος, Ιωάννινα, 2021).

Είναι και βραβευμένη πλέον, από την Ακαδημία Αθηνών. Χτες, στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ακαδημίας, απονεμήθηκε στη συγγραφέα το έπαθλο Βασιλείου Δημ. Κοντοδήμου, εις μνήμην της μητρός του Μαρίας Δημ. Χατζηβασιλείου - Κοντοδήμου και του αδελφού του Κωνσταντίνου Κοντοδήμου. Είναι χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, για τη βράβευση πρωτότυπης, δημοσιευμένης επιστημονικής μελέτης, με θέμα από την ιστορία, την αρχαιολογία και εν γένει τον πολιτισμό της Ηπείρου.

Επίσης, το βραβείο Δημητρίου Σταμ. Παπαδημητρίου, με χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ, για τη βράβευση πρωτότυπης και εμπεριστατωμένης επιστημονικής μελέτης λαογραφικού -και κατά προτίμηση μουσικολογικού- περιεχομένου, που να αφορά στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, άλλως, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, πήρε η Καλλιόπη Στάρα, καθηγήτρια στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Βραβεύτηκε για το έργο της με τίτλο «Τα δέντρα του τόπου μας. Μια συναρπαστική περιήγηση στα δέντρα της ελληνικής φύσης και στον πολιτισμό της!» (Αρτέον Εκδοτική, Αθήνα 2021).

(φωτό: οι δύο βραβευθείσες-φωτογραφία από το facebook της κας Αγγέλη)200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα