Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάτοικοι και επαγγελματίες της οδού Νιάρχου επιμένουν...

Εικόνα του άρθρου Κάτοικοι και επαγγελματίες της οδού Νιάρχου επιμένουν...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2020, 20:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάτοικοι και επαγγελματίες γύρω από την οδό Νιάρχου επιμένουν στις ενστάσεις τους για τον τρόπο ανακατασκευής του οδικού άξονα. 

Η Συντονιστική Επιτροπή  διαμαρτυρόμενων κατοίκων –επαγγελματιών στη Νιάρχου, κατέθεσε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΔΕΥΑΙ, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια Ηπείρου), αίτηση κατεπείγουσας θεραπείας για την ακύρωση της προγραμματικής σύμβασης που αφορά τη μεταφορά δικτύων στην περιοχή. Για το υποέργο αυτό, για το οποίο είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου (φορέας υλοποίησης) και ΔΕΥΑΙ, υπάρχει εδώ και λίγες μέρες οριστικός ανάδοχος.

Η αίτηση κοινοποιείται και στο υπουργείο Εσωτερικών, το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο και το Συνήγορο του Πολίτη.

Οι λόγοι που επικαλούνται κάτοικοι-καταστηματάρχες είναι οι εξής: «Παράβαση κατ’ ουσίαν διάταξης νόμου συνεπεία της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης από το αρμόδιο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ μετά από την υπογραφή της» και «παράβαση κατ’ ουσίαν διάταξης νόμου λόγω μη παροχής εξουσιοδότησης στον περιφερειάρχη για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης».

Η επιτροπή ενημερώνει ότι η αίτηση θεραπείας «αποτελεί την πρώτη από μια σειρά ενεργειών ενώπιον εθνικών και ευρωπαϊκών οργάνων και δικαστηρίων προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο έργο και να ματαιωθεί η κατασκευή του με τον προτεινόμενο σχεδιασμό».

Στο σκεπτικό της αίτησης, καταλήγει ότι «σύμφωνα με τους προβαλλόμενους λόγους τόσο η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων όσο και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου τυγχάνουν παράνομες και συνακόλουθα επιφέρουν την ακυρότητα και της συναφθείσας προγραμματικής σύμβασης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back