Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αιτήματα για λίμνη και πολεοδομικό

Εικόνα του άρθρου Αιτήματα για λίμνη και πολεοδομικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2020, 11:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στο δημοτικό συμβούλιο στα παλιά σφαγεία, τόνισε ότι έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το προεδρικό διάταγμα λίμνης Παμβώτιδας.

Αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με το δήμαρχο Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη, στον οποίο έθεσε τόσο το θέμα του προεδρικού διατάγματος, όσο και το αίτημα, να είναι τα Γιάννενα στην πρώτη ομάδα πόλεων που θα συμπεριληφθούν στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, με τα οποία θα ασχοληθεί εταιρία και τεχνικός σύμβουλος που θα επιλέξει η κεντρική διοίκηση.

Την ανάγκη συζήτησης και αποφάσεων για το προεδρικό διάταγμα σημείωσε και η Τατιάνα Καλογιάννη (Ιωάννινα_2023).

Σε ένα άλλο λιμενικό θέμα, η Ενότητα Πολιτών αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της, επί προηγούμενης δημοτικής θητείας για το λιμναίο ταμείο και την αντίστοιχη πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αμυρά. «Θα παρακολουθήσετε αυτή την πρωτοβουλία του κ. Αμυρά για την οποία, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, πήρε τη σκυτάλη από τη δική μας δημοτική αρχή; Ενδιαφέρεστε για την ίδρυση αυτού του Ταμείου;» ρώτησε ο Θωμάς Μπέγκας.

Υπέρ της ίδρυσης του ταμείου, τάχθηκε και η κα Καλογιάννη.

Λίγη ώρα αργότερα, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας σημείωσε ότι η ίδρυση λιμναίου ταμείου περιλαμβάνεται στο σχέδιο που συντάσσεται, σε συνεργασία με το φορέα διαχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back