Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αίτημα προς Περιφέρεια για τον τουρισμό

Εικόνα του άρθρου Αίτημα προς Περιφέρεια για τον τουρισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2019, 11:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tη συμμετοχή του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» στη δράση για την ίδρυση και λειτουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» του υπουργείου Οικονομίας ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης. «Εφόσον και από τα πανελλαδικά στοιχεία όσο και από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Ηπείρου, προκύπτει ένα μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων του κλάδου, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα ήταν χρήσιμο η περιφερειακή αρχή να σταθεί στο πλευρό των επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις υφιστάμενες ή να ιδρύσουν νέες τουριστικές μονάδες», τονίζει ο κ. Μήτσης.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που είχε θέσει αρχικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης (και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου) Δημήτρης Δημητρίου και στη συνέχεια και ο έτερος υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος. Η παρέμβαση του προέδρου γίνεται με αφορμή τη συνεδρίαση του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ), όπου συμμετείχε και στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του Φορέα ανέφερε ότι επίκειται αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης για τις τουριστικές επιχειρήσεις, με στόχο να καλυφθούν χρηματοδοτικά όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είχε αρνηθεί να συνδράμει μέσω του επιχειρησιακού της προγράμματος τη δράση του υπουργείου, με το επιχείρημα ότι οι πόροι του δικού της προγράμματος για την επιχειρηματικότητα είναι δεσμευμένοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back