ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διοίκηση στο… πνεύμα των Χριστουγέννων

Εικόνα του άρθρου Διοίκηση στο… πνεύμα των Χριστουγέννων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2017, 15:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δημήτρης Δημητρίου και ο Γιάννης Μήτσης ανακοίνωσαν επίσημα τη συνεργασία τους στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, όντας προετοιμασμένοι να απαντήσουν (όχι κατ’ ανάγκη πειστικά) στις ερωτήσεις για τα εκατέρωθεν «πυρά» της προεκλογικής περιόδου. Φαίνεται όμως ότι η προηγούμενη εμπειρία συνεργασιών, αλλά και ο «κοινός αντίπαλος» που είναι ο πάντα οξύς Γρηγόρης Γκίκας, τους ένωσαν για μια ακόμα θητεία. Αυτή τη φορά, όπως είπαν, η συνεργασία που ξεκινάει με πρόεδρο τον κ. Μήτση, αποφασίστηκε ομόφωνα από τα 20 μέλη των δύο παρατάξεων και βασίζεται σε προγραμματική συμφωνία. «Βασικός γνώμονας είναι το συμφέρον των επιχειρηματιών» για τη συνεργασία τόνισε ο κ. Μήτσης, προσθέτοντας εμφατικά ότι «εκπροσωπούμε οι δύο παρατάξεις το 65%» των εκλογέων. «Η κοινή προγραμματική σύμβαση είναι ευαγγέλιο για εμάς» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Δημητρίου, ο οποίος για το προσεχές διάστημα περιορίζεται στη θέση του υπεύθυνου συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων. Ερωτηθέντες, δεν διευκρίνισαν εάν και πότε θα υπάρξει αλλαγή στη θέση του προέδρου, ωστόσο η εξέλιξη αναμένεται να είναι αυτή. Πρόεδρος θα συνεχίσει να είναι ο κ. Μήτσης, για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Πάντως, οι  προεκλογικές ανακοινώσεις των παρατάξεων μόνο… συγκαταβατικές δεν ήταν. Ο κ. Δημητρίου κατηγορούσε την παράταξη Μήτση για «αδράνεια, πολυδάπανες εκδηλώσεις μόνο για το ‘φαίνεσθαι’, μικροπολιτικές συνεργασίες με κυβερνώντες, σε μια εποχή που η κυβέρνηση κρατά μια πλήρως αντιεπιχειρηματική στάση». Ο δε κ. Μήτσης αντάλλαξε κατηγορίες για τη μη συμμετοχή του Επιμελητήριο στις εκθέσεις Γερμανίας και Κύπρου, αποδίδοντας ευθύνες στον κ. Δημητρίου γιατί «κατέθεσε αργά το αίτημα». 

Παρασκευή πρωί πάντως, μάλλον είχε επικρατήσει το… πνεύμα των Χριστουγέννων, καθώς οι δύο άνδρες αρνήθηκαν ότι υπήρχαν κατηγορίες και περιόρισαν την προεκλογική ένταση μόνο στη διαφωνία για τη συμμετοχή στις εκθέσεις και ότι όλα τα υπόλοιπα, ήταν πολιτική και όχι προσωπική αντιπαράθεση ή "κατηγορίες". Αντίθετα, καταφέρθηκαν και οι δύο κατά του κ. Γκίκα. Ο κ. Δημητρίου είπε ότι «άλλα συζητούσαμε και άλλα λέει» και ο κ. Μήτσης ήταν πιο γλαφυρός, λέγοντας ότι «το συμπονώ τον κύριο για το πικρό ποτήρι που καλείται να πιεί», εννοώντας τη δεύτερη θέση στις εκλογές.

Η νέα διοικητική επιτροπή έχει ως εξής:

1.

Μήτσης Ιωάννης
Πρόεδρος

2.

Χρυσοστόμου Ευθύμιος
Α’ Αντιπρόεδρος

3.

Παπαρούσης Χριστόδουλος
Β’ Αντιπρόεδρος

4.

Σαραλιώτης  Γεώργιος
Γενικός Γραμματέας

5.

Παππά Βασιλική
Οικονομικός Επόπτης

6.

Μπέκας Σπυρίδων
Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Γ.Ε.ΜΗ.-Υ.Μ.Σ.-Κ.Υ.ΕΠΙΧ.)

7.

Δημητρίου Δημήτριος
Υπεύθυνος Συμβουλευτικής  Υποστήριξης Επιχειρήσεων
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back