Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 16-07-2020, 09:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη Λίμνη Παμβώτιδα ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα , Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο  και Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Αμυράς τονίζει ότι λείπει ένας φορέας που θα έχει «τον κύριο λόγο για τον καθορισμό και την οριοθέτηση ζωνών εντός και εκτός της  Λίμνης Παμβώτιδας όπως ζώνες λιμένα, φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων, διεξαγωγής ναυταθλητικών δραστηριοτήτων, εκτέλεσης πλόοων  τουριστικών σκαφών, διενέργειας ερασιτεχνικής και επαγγελματικής αλιείας, καθώς και τέλεσης αγώνων αθλητικής αλιείας (διασυλλογικών, open, πανελληνίων αλλά και διεθνών)».

«Με συντονισμένους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων περί αλιείας εσωτερικών υδάτων, την εγκατάσταση σταθμών με σωστικά μέσα, καθώς και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας θα επιτυγχάνεται συντονισμένα και αποτελεσματικά από έναν μόνο φορέα η συνολική επιτήρηση και η διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης στην  Λίμνη Παμβώτιδα», επισημαίνει ο κ. Αμυράς.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2