ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξεί η Τράπεζα Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Αισιοδοξεί η Τράπεζα Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2020, 15:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αισιοδοξεί για το μέλλον, απολογίζοντας πώς χειρίστηκε το παρελθόν, πρόσφατο και πιο μακρινό.

Αυτή είναι η «περίληψη» της 43ης γενικής συνέλευσης που έγινε χτες στο ξενοδοχείο DuLac στα Γιάννενα.

Με… αραιή στοίχιση, ελέω μέτρων, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Τάσος Λάππας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, θεσμικοί παράγοντες κ.α.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου Κώστας Ζωνίδης αναφέρθηκε στις αλλαγές που επιφέρει η οικονομική κρίση και στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η τράπεζα για την προστασία των εργαζομένων της, φροντίζοντας παράλληλα για τους συνεργάτες και τους πελάτες της. Παρέθεσε τις παρεμβάσεις με το υγειονομικό υλικό που πρόσφερε σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Ηπείρου και πρόσθεσε ακόμα ότι «το 2019 υπήρξε έτος σταθεροποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» και ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Ηπείρου σημείωσαν σημαντική βελτίωση για 5η συνεχόμενη χρονιά, με τη στήριξη του στρατηγικού επενδυτή της, του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.

Ο Γιάννης Βουγιούκας, διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας και παρουσίασε τα οικονομικά μεγέθη της περασμένης χρονιάς: 

  • αύξηση κερδοφορίας κατά 290 χιλ.
  • αύξηση χορηγήσεων κατά € 6,87 εκατ.
  • αύξηση καταθέσεων κατά € 21 εκατ.
  • μείωση των κόκκινων δανείων κατά 8%

Ο κ. Βουγιούκας στάθηκε ακόμη στην κάλυψη των απαιτήσεων της Εποπτικής Αρχής (ΤτΕ), με την καθιέρωση της αρχής 4 eyes principle στην εγκριτική διαδικασία χρηματοδοτήσεων, με ολοκλήρωση του έργου εταιρικής διακυβέρνησης και με ενίσχυση βασικών τομέων της Τράπεζας, καθώς και στη διοικητική και λειτουργική αναδιάρθρωσή της.

Ο Βασίλης Τσουκανέλης από την πλευρά, του, εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος μίλησε και αυτός για την αύξηση των μεγεθών της τράπεζας το 2019 και πρόσθεσε ότι «στόχος της διοίκησης είναι να μετεξελιχθεί η Τράπεζα Ηπείρου σε ένα σύγχρονο, πρότυπο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα και στις προκλήσεις του αύριο».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ Χρήστος Παπαδόγιαννης, ανέφερε ότι ο στρατηγικός επενδυτής «παραμένει προσηλωμένος στους στόχους που έχουν τεθεί για την ανάπτυξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου» και πρόσθεσε ότι «ο συνεταιριστικός θεσμός χρειάζεται αλλαγές που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό του. Τώρα πιο πολύ από ποτέ καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη και η ενίσχυση των συνεταιριστικών τραπεζών με στόχο τη χρηματοδότηση της τοπικής οικονομίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back