ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αγωνιστική Συσπείρωση: «Απούσα η πλειοψηφία του συλλόγου»

Εικόνα του άρθρου Αγωνιστική Συσπείρωση: «Απούσα η πλειοψηφία του συλλόγου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2020, 16:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (ΠΑΜΕ, θέτει δύο βασικά ζητήματα ως προαπαιτούμενα για τη συνέχεια της λειτουργίας του νοσοκομείου και ειδικά, του ΤΕΠ.

Αναφέρει ότι στη διοίκηση κατατέθηκαν τα εξής ζητήματα, τα οποία και ικανοποιήθηκαν: να απαλλαχτεί το ΤΕΠ και το προσωπικό του από τις μαζικές λήψεις επιχρισμάτων για test covid19

να λάβει υπόψη η διοίκηση τα προβλήματα λειτουργίας του ΤΕΠ από την οπτική του προσωπικού και να ζητήσει εισήγηση από τον προϊστάμενο για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειτουργίας και ασφάλειας.

Η παράταξη καταγγέλλει την πλειοψηφία του συλλόγου εργαζόμενων (ΔΑΚΕ) από τις ενέργειες και τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα, 6 ημέρες μετά την κοινοποίηση της αναφοράς προς τον σύλλογο εργαζομένων, δεν έχει γίνει καμία απολύτως κίνηση παρέμβασης με ευθύνη του προεδρείου της ΔΑΚΕ».

Αντίθετα, αναφέρει ότι η πλειοψηφία του συλλόγου, τις τελευταίες ημέρες ασχολείται «με τη συγκάλυψη του απαράδεκτου χειρισμού της καραντίνας του προσωπικού της παθολογικής Α΄(με τις ευλογίες του ΕΟΔΥ), στην οποία εφαρμόστηκε ανισότιμα καραντίνα από 2 έως 5 ημέρες στο προσωπικό, στο οποίο μάλιστα ‘φάγανε’ και ρεπό ανάπαυσης σε κάποιους, αντί να χρεώσουν όλες τις ημέρες άδεια καραντίνας».

Η παράταξη καταγγέλλει ότι «το πιο επικίνδυνο στοιχείο της όλης διαχείρισης είναι η στάση της νοσηλευτικής διεύθυνσης. Σε κάθε ερώτημα μας, για οποιοδήποτε ζήτημα. η απάντηση είναι ‘αυτά αφορούν τους επιστήμονες ιατρούς, εμείς εκτελούμε εντολές’, υποβιβάζοντας την νοσηλευτική διεύθυνση και όλους στους νοσηλευτές σε άβουλο εργαλείο εκτέλεσης» και αναφέρει ότι η νοσηλευτική διεύθυνση «πρωτοστάτησε στην εκδίωξη συναδέλφου νοσηλευτή από το ΤΕΠ» λόγω «απρεπούς συμπεριφοράς χωρίς ποτέ να του γνωστοποιηθεί η καταγγελία και χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα της υπεράσπισης του εαυτού του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back