ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αγροτουρισμός, ένα συνέδριο στα Τζουμέρκα

Εικόνα του άρθρου Αγροτουρισμός, ένα συνέδριο στα Τζουμέρκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/10/2017, 18:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Τζουμέρκα θα γίνει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων και την Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο Βουλγαρέλι, όπου θα γίνει η γενική συνέλευση του συνδέσμου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν σε Βουλγαρέλι και Πράμαντα και οι εργασίες θα κλείσουν στους Καλαρρύτες.

«Ευελπιστούμε το Συνέδριο θα γίνει σημείο αναφοράς και θα τεθούν οι βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε κάθε δράση που αφορά την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου», δήλωσε για τη διοργάνωση η αντιπεριφερειάρχης Γιούλα. Μητροκώστα. Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, τόνισε ότι η περιοχή προσφέρεται για αγροτουρισμό, και υπάρχουν ήδη ανεπτυγμένα επιχειρηματικά μοντέλα του είδους στα Τζουμέρκα. «Όμως, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και προς την κατεύθυνση αυτή θέλουμε το Συνέδριο να βάλει το δικό του λιθαράκι», πρόσθεσε.

 «Ο τουρισμός είναι το μεγαλύτερο, θα έλεγα, εθνικό κεφάλαιο, αν και ευπαθές, γιατί χρειάζεται ηρεμία. Το Συνέδριο θα έχει σίγουρα επιτυχία και καλώ όσους ενδιαφέρονται, σαν επαγγελματίες και μη, να έρθουν να το παρακολουθήσουν», είπε ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης. Τέλος, ο  πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου Ναπολέων Ζάγκλης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη καθώς και τους δύο δημάρχους και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο νομικό πλαίσιο: ««Η Ελλάδα είναι ένας τόπος που δεν προσφέρεται για μαζικό τουρισμό» είπε, ερχόμενος κατευθείαν σε… απέναντι θέση από τον κ. Γαρνέλη. «Ειδικά η Ήπειρος προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό, μια μορφή του οποίου ο αγροτουρισμός. Αυτόν θέλουμε να προωθήσουμε, ώστε σε συνδυασμό με τα τοπικά αγροτικά ή κτηνοτροφικά προϊόντα να μπορέσει να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ηπείρου και ειδικότερα των περιοχών αυτών που τελευταία έχουν αρχίσει να υποφέρουν οικονομικά αλλά και να έχουν μεγάλα προβλήματα», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back