Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αγιασμοί… σε συνθήκες κανονικότητας

Εικόνα του άρθρου Αγιασμοί… σε συνθήκες κανονικότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2022, 14:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ημέρα αγιασμών η σημερινή στα σχολεία, με τον Δήμο Ιωαννιτών να δίνει το παρών στον αγιασμό που έγινε στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας.

Τον Δήμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για την επίλυση όποιου προβλήματος ανακύψει. Στους μαθητές απευθύνθηκε και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς, ο οποίος είπε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση του αύλειου χώρου της Ακαδημίας.

«Καλή σχολική χρονιά» εύχεται σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Ο κ. Ελισάφ κάνει λόγο για μια σχολική χρονιά που ξεκινά «με συνθήκες κανονικότητας». «Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να ολοκληρωθεί με τις ίδιες συνθήκες, χωρίς να χρειαστούν μέτρα ή τηλεκπαίδευση. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί» τονίζει.

Και προσθέτει: «Εύχομαι στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας καλή χρονιά. Ο Δήμος θα είναι βρίσκεται δίπλα στα σχολεία και με συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα ανακύψει τους επόμενους μήνες και ειδικά τον χειμώνα που λόγω της γενικότερης κατάστασης και της ενεργειακής κρίσης αναμένεται να είναι δύσκολος».

Σε μήνυμά της, και η παράταξη «Ιωάννινα-2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη εύχεται ό,τι καλύτερο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Τις δικές της ευχές για τη νέα σχολική χρονιά δίνει και η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα. «Ευελπιστούμε η φετινή σχολική χρονιά να είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και η εκπαίδευση να γίνει όπως πραγματικά οφείλει, μέσα από διά ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες» τονίζει μεταξύ άλλων.

Ευχές για μια καλή, αποδοτική και ασφαλή σχολική χρονιά απευθύνει και ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος βρέθηκε για τον αγιασμό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.

«Όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να συντηρήσουμε μία ποιότητα στα σχολικά κτίρια, την ποιότητα του δημόσιου χώρου που εν τέλει είναι η ποιότητα της ζωής μας, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης» αναφέρει.

Ο κ. Μπέγκας σημειώνει ακόμα ότι η πολιτεία και κατ’ επέκταση ο Δήμος οφείλει σε αυτή τη νέα σχολική χρονιά «που ξεκινά με προκλήσεις όπως η πανδημία αλλά και η ενεργειακή κρίση, να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευθύνη τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back