ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αφήστε τους υδρογονάνθρακες και φέρτε φυσικό αέριο

Εικόνα του άρθρου Αφήστε τους υδρογονάνθρακες και φέρτε φυσικό αέριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2020, 15:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ως μια ευκαιρία για την έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο βλέπει τον αγωγό EastMed η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου, η οποία καλεί τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη να πάρει πρωτοβουλία.

Ο αγωγός, πριν «κινηθεί» υποθαλάσσια για την Ιταλία, καταλήγει στη Θεσπρωτία. Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» υπενθυμίζουν ότι η ΕΛΠΕ και η Energean, οι δύο εταιρίες που διεξάγουν έρευνες στην Ήπειρο για υδρογονάνθρακες, σχετίζονται με τη λειτουργία του αγωγού EastMed.

Η πρότασή τους αφορά και την εμπλοκή αυτών των δύο εταιριών, τις οποίες παράλληλα καλούν να διακόψουν άμεσα τις έρευνές τους για υδρογονάνθρακες. «Αντιπροτείνουμε να κληθούν οι δυο εταιρίες, να διακόψουν άμεσα τις έρευνές τους στην Ήπειρο και να εισέλθουν στη δημιουργία εταιρικού σχήματος με την Περιφέρεια για την κατασκευή δικτύου παροχής φυσικού αερίου και εμπορίας σε όλη την Ήπειρο με αφετηρία τον κόμβο του Eastmed. Θεωρούμε ότι είναι συμφέρον και για τις ίδιες τις εταιρείες αντί να αναλώνονται σε αμφίβολης αποτελεσματικότητας γεωτρήσεις που παράλληλα καταστρέφουν και το φυσικό περιβάλλον, να συμμετάσχουν σε μια επένδυση που θα προσφέρει στην Ήπειρο φθηνή ενέργεια για οικιακή και επαγγελματική χρήση, κέρδη στην Περιφέρεια και θέσεις εργασίας υψηλού επιστημονικού επιπέδου» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3