ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Προσπάθειες «απογείωσης»…

Εικόνα του άρθρου Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Προσπάθειες «απογείωσης»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2023, 16:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η γενική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων σε κάτι περισσότερο από αυτό που είναι μέχρι τούδε, εξελίσσεται σε σήριαλ.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες, ουσιώδεις και μη, το αεροδρόμιο δεν έχει γίνει «θελκτικό» για κάτι περισσότερο από ένα, μονοπωλιακό και ακριβό δρομολόγιο από και προς Αθήνα, τη γραμμή με το Ισραήλ και ευκαιριακά καλοκαιρινά τσάρτερ.

Ενώ λοιπόν η γραμμή Γιάννενα-Ηράκλειο είναι ξανά βαλτωμένη και κολλημένη ανάμεσα στα συγκρουόμενα συμφέροντα των αεροπορικών εταιριών, η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσε την πρόσφατη επιστολή διαφόρων (τουριστικών κυρίως) φορέων της Ηπείρου και της Κρήτης, ως κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Διαβάστε την επιστολή, εδώ: Άλλη μια επιστολή για το Γιάννενα-Ηράκλειο

Η κα Τζούφη ζητάει  την άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Ηρακλείου (που κατέστη ξανά άγονος για τη συγκεκριμένη γραμμή), «με καλύτερους όρους για τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα», όπως αναφέρει.

Στο μεταξύ, η Ένωση Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων προσπαθεί να καθιερώσει το αεροδρόμιο ως brand name, απαριθμώντας τις καλοκαιρινές του συνδέσεις: Από δύο με Δανία και Σουηδία, Τελ Αβίβ, Κατάνια.

Βέβαια, η καμπάνια είναι περισσότερο καλών προθέσεων, παρά ρεαλιστική. Οι ξενοδόχοι διατείνονται ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων «θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το αεροδρόμιο της Βορειοδυτικής Ελλάδας κι όχι άδικα άλλωστε, καθώς ο Διεθνής Αερολιμένας Ιωαννίνων ‘Βασιλεύς Πύρρος’ ανοίγει τα φτερά του σε ένα κομβικό γεωγραφικό σημείο της χώρας μας».

Επί του παρόντος, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν συνιστά κάτι τέτοιο. Επίσης, υπάρχουν και ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, όπως η τρέχουσα κατάσταση σε ζητήματα ασφάλειας και πιστοποίησης.

Διαβάστε εδώ το πρόβλημα που υφίσταται 

ΣΧΟΛΙΑ
Μπράχος Αλεξανδρος
Καλή κάθε προσπάθεια πού γίνεται για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Καιρός νομίζω να γίνουν και ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΕΣ ώστε να συνδεθεί και με Γερμανία .
Σωκράτης Καραβίδας
Δεν είναι διεθνές ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει. Μην μασάτε το σανο που κάποιοι σας ταιζουν
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back