Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΔΕΔΥ: «Πρωτομαγιά-αφετηρία ενωτικών αγώνων»

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ: «Πρωτομαγιά-αφετηρία ενωτικών αγώνων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2022, 16:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας, μαζί με τους ομολόγους του της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να καλέσουν τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στο δημόσιο, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση της εργατικής Πρωτομαγιάς  στις 10 το πρωί της Κυριακής, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Ο κ. Γρίβας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει στο στόχαστρο κατακτήσεις των εργαζόμενων και πως «διαλύει τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή και συνάμα  η ακρίβεια εκτινάσσει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη, ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 10%», αλλά δεν συζητάει αύξηση για το δημόσιο.

Τέλος, τόνισε ότι φέτος, ο εορτασμός «αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης».

Το πλαίσιο διεκδίκησης μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυξήσεις, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, «ξεπάγωμα» του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, καθώς και καμία διακοπή ρεύματος σε  σπίτι άνεργου, χαμηλοσυνταξιούχου, εργαζόμενου που οι αποδοχές του δεν ανταποκρίνονται στο σημερινό κόστος διαβίωσης, επάνοδο των σε αναστολή εργαζόμενων στην υγεία κ.α.

Μάλιστα, ο κ. Γρίβας κάλεσε όσους και όσες «κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος να επικοινωνήσουν με το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, με στόχο τη ματαίωση της διακοπής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back