Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογος εργαζόμενων: «Ναι μεν, αλλά»

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος εργαζόμενων: «Ναι μεν, αλλά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2020, 17:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, παίρνει θέση για τις καταγγελίες περί τοποθετήσεων σε διευθυντικές θέσεις, μελών της ΔΑΚΕ.

Τις καταγγελίες έχει κάνει η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σημειωτέον, ότι η ΔΑΚΕ, από την οποία καταγγέλλεται ότι γίνονται οι τοποθετήσεις, έχει απόλυτη πλειοψηφία στο σύλλογο και ο πρόεδρός του, Γιώργος Φλούδας (από το προσωπικό email του οποίου γίνονται αποστολές δελτίων Τύπου του συλλόγου), είναι μέλος της ΔΑΚΕ.

Ο σύλλογος τονίζει ότι  η θέση του είναι ότι σε όλες τις θέσεις και υπηρεσίες του νοσοκομείου, πρέπει οι τοποθετήσεις να γίνονται κατόπιν σχετικής αξιολόγησης και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τις διαδικασίες του νόμου.

Δεν αρνείται ότι η διαδικασία παρακάμπτεται, αλλά «οριοθετεί» τις παρακάμψεις «σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα» και τονίζει ότι «όλες ανεξαιρέτως οι διοικήσεις του Π.Γ.Ν.Ι. – τα τελευταία 20 χρόνια – επέλεξαν να εφαρμόσουν το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος αναφορικά με την επιλογή της προσωρινής ανάθεσης καθηκόντων».

Θεωρεί δε ότι το πρόβλημα έγκειται στη «μη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων» και πρακτικά, δικαιολογεί τις επιλογές της διοίκησης…

Ενώ λοιπόν μέχρι εδώ παραδέχεται ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα, με τη μισή ανακοίνωσή του ουσιαστικά εγκαλεί «μερίδα των συνδικαλιστικών παρατάξεων» για «μονομέρεια διαμαρτυριών», λέγοντας ότι «σε αντίστοιχες επιλογές προηγούμενων διοικήσεων,
δεν εξέφρασαν καμία μομφή ή αντίδραση για τις τότε γενόμενες αποφάσεις προσωρινής ανάθεσης καθηκόντων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back