Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Είσαι ΔΑΚΕ; Γίνεσαι προϊστάμενος»

Εικόνα του άρθρου «Είσαι ΔΑΚΕ; Γίνεσαι προϊστάμενος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2020, 16:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της, εγκαλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου γιατί, όπως καταγγέλλει, τοποθέτησε το σύνολο των στελεχών της ΔΑΚΕ σε θέσεις τομεαρχών και προϊσταμένων στη νοσηλευτική υπηρεσία.

Επίσης, καταγγέλλει εκδικητική συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους. «Αντί ο διοικητής να επιβραβεύσει και να εμψυχώσει το προσωπικό, το διχάζει, το παροπλίζει και το απογοητεύει, αναλαμβάνοντας ο ίδιος ρόλο δερβέναγα στο βιλαέτι του Πανεπιστημιακού με πρωτοπαλίκαρο το ίδιο πρόσωπο. Τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ, ή τον πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων, ή  τον εκπρόσωπο Τύπου της διοίκησης του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η παράταξη υπογραμμίζει ότι «δεν έχουν ξανασυμβεί στο νοσοκομείο μας τέτοιες καρατομήσεις και τέτοιο βόλεμα, και ο διοικητής αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί». Καλύπτει και την προηγούμενη διοίκηση λέγοντας ότι «όχι μόνο δεν βόλεψε κανέναν, αλλά τήρησε το γράμμα έναντι ακόμη και της ουσίας».

Επίσης, χαρακτηρίζει «εκδικητικές καρατομήσεις» τις αποφάσεις της διοίκησης για δύο τομεάρχες της νοσηλευτικής υπηρεσίας, του 1ου και του 5ου τομέα, της προϊστάμενης της Ογκολογικής, των ΤΕΙ, της Οφθαλμολογικής, που όλες, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, συνδέθηκαν με «έκτακτες λειτουργικές ανάγκες που προέκυψαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back