ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων: «Να αποσυρθεί η απαράδεκτη απόφαση»

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων: «Να αποσυρθεί η απαράδεκτη απόφαση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2020, 17:36

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων θα καταθέσει στεφάνι αύριο Τρίτη το μεσημέρι στις 12, στο μνημείο, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων μέχρι την Τετάρτη και τονίζει

«Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό».

Η ΑΔΕΔΥ συμπληρώνει ότι «οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας» και ότι η απόφαση της κυβέρνησης «δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους».

Τέλος, καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back