Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων: Να ανακληθούν οι μετακινήσεις γιατρών

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων: Να ανακληθούν οι μετακινήσεις γιατρών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2020, 19:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ ζητάει να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις έξι γιατρών από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων  σημειώνει ότι «τα νοσοκομεία στα οποία εντέλλονται να μετακινηθούν είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να τα στελεχώσει με το ανάλογο προσωπικό και όχι με μετακινήσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα άλλα το επιδεινώνουν».

Διευκρινίζει ότι το αίτημα για ανάκληση μετακινήσεων «δεν είναι τοπικιστικό» και δεν αναιρεί την αλληλεγγύη για άλλες περιοχές της χώρας, αλλά τονίζει ότι «οι αλλοπρόσαλλες και σπασμωδικές ενέργειες της Κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργιά του ΕΣΥ σε όλη την χώρα».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η απόφαση των μετακινήσεων αναδεικνύει «πόσο υποστελεχωμένα έχουν αφεθεί όλα τα νοσοκομεία σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες. Είναι εμφανής η μη ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά η λειτουργία τους με μετακινήσεις υπηρετούντος προσωπικού με αποτέλεσμα να αποστελεχώνονται τα τμήματα και οι κλινικές που ήδη υπηρετούν».

Επίσης, αφήνει αιχμές κατά των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων, θεωρώντας ότι «γνώριζαν το σχεδιασμό των μετακινήσεων αλλά δεν έκαναν τίποτα, χρησιμοποιώντας τους συναδέλφους σαν αναλώσιμο υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back