ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων: «Ημέτεροι στη Διεύθυνση Δασών»

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων: «Ημέτεροι στη Διεύθυνση Δασών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2022, 18:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων καταγγέλλει την αντικατάσταση του αναπληρωτή προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας ως ρουσφετολογική.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια «τοποθέτησης ημετέρων» της κυβέρνησης σε θέσεις ευθύνης, «παραβιάζοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας  και διαφάνειας όπως επιτάσσουν οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα περί αναπλήρωσης( άρθρο 87)».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για υπόθεση στην οποία, σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζόμενων ΥΠΕΧΩΔΕ, υπάλληλος με 39 χρόνια προϋπηρεσία, τα 30 από αυτά ως τμηματάρχης, διορίστηκε αναπληρωτής προϊστάμενος για έξι μήνες και με πρόσφατη απόφαση, αντικαταστάθηκε από υπάλληλο με μικρότερη προϋπηρεσία και υφιστάμενή του. Ο ίδιος υπηρετεί πλέον ως απλός υπάλληλος.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, η πράξη αυτή «αποδεικνύει την χωρίς φραγμούς εμπάθεια σε κάθε  δημόσιο λειτουργό που δεν ‘υπακούει’».

Ζητάει την άμεση λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων για τις υπαλληλικές κρίσεις και την εφαρμογή των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα για την αναπλήρωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back