Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 5-08-2021, 13:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκατόν εξήντα δύο σχολικές καθαρίστριες θα προσληφθούν για την κάλυψη των αναγκών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών, με τη σχετική προκήρυξη να βρίσκεται στον αέρα.

Από τις 162, το υπουργείο Εσωτερικών καλύπτει την πρόσληψη μόνο 92 σχολικών καθαριστριών. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, για τον Δήμο Ιωαννιτών χρηματοδοτούνται το μέγιστο 599 εργατοώρες. «Το προσωπικό που κατανεμήθηκε από το υπουργείο μέσω ανθρωποωρών, όπως και για όλους τους Δήμους της χώρας, δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των αναγκών και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, το οποίο αποφάσισε να καλύψει τα κενά με ιδίους πόρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων και λόγω των επιπλέον αναγκών από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, απαιτούνται ημερησίως συνολικά (κατ’ ελάχιστο) 162 σχολικές καθαρίστριες με σύμβαση ορισμένου χρόνου πλήρους απασχολήσεως (6,5 εργατοώρες ημερησίως).

Συνολικά δηλαδή απαιτούνται 1053 εργατοώρες ημερησίως. Δηλαδή 454 εργατοώρες περισσότερες από αυτές που υπολόγισε το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι προφανές λοιπόν ότι το υπουργείο πετάει για άλλη μια φορά το μπαλάκι στους Δήμους.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε, λοιπόν, με ομοφωνία να καλυφθεί από πόρους του Δήμου η δαπάνη για την πρόσληψη άλλων 70 σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 896.000 ευρώ.

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς αν μέναμε στην απόφαση του υπουργείου, θα είχαμε ελλιπή καθαρισμό σε δεκάδες σχολεία. Αυτό σημαίνει ένα μεγάλο κόστος για το Δήμο και μάλιστα σε μία περίοδο όπου η αυτοδιοίκηση στο σύνολό της υποχρηματοδοτείται. Πιστεύουμε ότι ο προβληματισμός που έχει αναπτυχθεί και από την ΚΕΔΕ καθώς στην ίδια θέση βρίσκονται όλοι οι Δήμοι της χώρας, θα πρέπει να εισακουστεί και να επανεξεταστεί τουλάχιστον η απόφαση για τις σχολικές καθαρίστριες από το υπουργείο και την κυβέρνηση» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δημαρχείου, οι αιτήσεις για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 11 Αυγούστου, ενώ όλα τα απαραίτητα έντυπα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa