Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

900 αγοραπωλησίες μέσα σε τρία χρόνια

Εικόνα του άρθρου 900 αγοραπωλησίες μέσα σε τρία χρόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/08/2020, 23:55
ΗΠΕΙΡΟΣ

Επί τρία σχεδόν χρόνια, διακινούσαν ναρκωτικά, κυρίως κάνναβη και ηρωίνη, στην πόλη της Ηγουμενίτσας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Η Αστυνομία, και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβε τέσσερα άτομα της ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός, ενώ έχει ταυτοποιήσει δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τον Οκτώβριο του 2017, υπολογίζεται ότι τα μέλη της ομάδας είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 900 αγοραπωλησίες, αποκομίζοντας κέρδη άνω των 90.000 ευρώ. Η Αστυνομία, μετά από ελέγχους που έκανε σε σπίτια, κατέσχεσε ένα καλάσνικοφ και το ποσό των 14.500 ευρώ περίπου.

Ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας (ημεδαπός) και τρεις χρήστες συνελήφθηκαν κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ηρωίνης (φιξάκια). Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την ομάδα.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι η προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά γινόταν με μέριμνα του αρχηγού, ο οποίος τα εισήγαγε από την Αλβανία μέσω αλλοδαπού μέλους της ομάδας και στη συνέχεια φρόντιζε για την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω των άλλων μελών. Η δράση της αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κυρίως της ηρωίνης και της κάνναβης σε χρήστες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας.

Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back